A Travellerspoint blog

Bye Bye Zambia - Hello Malawi

-17 °C

Hello everybody..
..hier zijn we weer... maar 3 verslagen op 1 maand... wat een schandaal... onze fans zo in de steek laten ;-)

We zijn ondertussen veilig aangekomen in de hoofdstad van Malawi: Lilongwe, waar we verblijven in een kloosterachtig guesthouse... maar geen paniek we zijn nog niet bekeerd ;-) we kunnen na een maand eindelijk nog eens in een bedje slapen... en niet op een hard matteke!

We zijn alvorens hier heen te komen nog in het prachtige South Luangwa National Park niet ver van Mfuwe in Zambia geweest. Opnieuw op zoek naar beestjes na ons tripje int Kafue NP...

Eerst van Lusaka met alweer een gerellige krotbus (Nps) naar Chipata. De krotcar die alle 5 voet stopte en dan nog onderweg een jeep flankeerde (of hoe zeg je dat als een bus een auto ramde ;-)

In Chipata werden we aan de busterminal onmiddellijk overstelpt door "hulpvaardige" taxichauffeurs.. en na we wat zoete aardappelen en tomaatjes hadden gekocht, lieten we ons dan maar voeren naar Dean's Hill View. Een hele fijne campsite van de 40jarige Brit 'Dean' die al 14 jaar in Zambia woont. Het was een oase van rust en Dean wist ons nog leuke tips te bezorgen over Malawi.. onze volgende stop.

Dean had zelfs een friteuse in zijn keuken en we konden de drang niet weerstaan en maakten 'verse' zoete aardappel frieten.... HEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRLLLLLLLLLLLLLLIIIIIIIIIIIIIIIJJJJJJJJJJJJJJJJJJKKKKKKKK
eindelijk nog eens frietjes.. niet te vet... twee keer gebakken... wat een verademing na 6 maanden brolfrieten.... jaja dat belgzijn het is me wat...

Van bij Dean vertrokken we met de lieve taxichauffeur Penias en twee Polen: Anna en Thomas richting het Flat Dogs camp aan de rand van het South Luangwa park.

tomannalies.jpg

De weg Chipata - Mfuwe was voor een groot deel "potholes" in het rode zand... diepe putten dus... en Penias vlamde goed door, dus stof aten we genoeg ;-)

aids.jpg nshima_bike.jpg

Maar we kwamen veilig en wel aan op het Flat Dogs camp... flat dogs zijn krokodillen ;-) en die zaten dan ook gretig te azen aan de rivieroevers van de Luangwa rivier...

Op de campsite van Flat Dogs waren zelfs platforms om in de bomen te slapen... een beetje verder weg van de olifanten... want het was snel duidelijk dat de campsite veel bezoekers kreeg.... Hippo's, Bavianen, Velvet Monkeys en natuurlijk de grote Olifanten waren allemaal vaak geziene gasten op de camping ;-)

olifant_campsite.jpg stork.jpg leeuwin.jpg

Maar in een tentje ben je veilig, de beesten zien dat als een geheel en dus doen ze je niks... net hetzelfde als je in een jeep op safari bent zien de leeuwen je als een geheel en niet als hapklare brokjes in een tinnen blikje. Spijtig genoeg was er voor ons geen boomkamp meer vrij en sliepen we dus op de grond ;-)

Op de camping ontmoetten we nog twee gezellige duitsers die nu woonden in Zuid-Afrika... gezellige avonden gegarandeerd ;-)

Over South Luangwa word gezegd dat het het mooiste park is van Zambia. We deden 2 game drives (ochtend en avond) met de gidsen van Flat Dogs... de ochtendrit was erg fijn maar op de avondrit hadden de gidsen er precies geen zin in en gelukkig zagen we snachts nog 2 leeuwinnen jagen want anders was het maar een magere vangst geweest.
De leeuwen passeerden toen wel heel dicht langs onze wagen... kippenvel gegarandeerd ;-) want ze waren niet goed gezind omdat hun verse Impalas waren gaan lopen ;-)

http://youtube.com/watch?v=DNLMhhpYhv8

Na 2 dagen Flat Dogs trokken we opnieuw taxigewijs naar Chipata om nog 2 nachtjes bij Dean uit te rusten en ons klaar te maken voor Malawi.

2 dagen later bracht onze vaste taximan ons naar de grens met Malawi en verlieten we Zambia! Klaar voor een nieuw verhaalhoofdstuk... op de grenspost kwamen net 2 New-Zeelanders aan en we kregen op slag een lift tot in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi... Chris was uitvinder en probeerde een nieuw soort drinkbus te verkopen... wie weet zien we zijn product nog ooit terug in Decathlon of As Adventure wie weet...

Wat meteen opviel over de grens was dat de weg in het armere Malawi toch veel beter onderhouden was dan in Zambia... dus we bleven van stof en hotsenbotsen gespaard!

In Lilongwe zitten we nu in St-Peters guesthouse, een guesthouse van de kerk... dus we moeten braaf zijn ;-)
Onze volgende stop zal Mzuzu worden, meer in het noorden van Malawi.. van daaruit willen we naar Nkatha Bay om duiklessen (PADI-course) te volgen... daar kijken we al naar uit! Want Lake Malawi moet prachtig zijn, boven en onder water!

Dikke kussen allemaal en tot onze volgende!!

Posted by joenstock 07:37 Archived in Zambia Comments (3)

Lusaka _ Mongu _ Lusaka

sunny -17 °C
View from A to Z on joenstock's travel map.

Hello Everybody

Al een hele eeuwigheid geleden... jullie worden niet zo verwend zoals op onze Zuid-Amerika historie.. onze excuses maar in den Afrique is internet oftewel oertraag oftewel onvindbaar ;-)

Livingstone
Op naar de meest toeristische attractie van Zambia en Zimbabwe : de VIC(toria) Falls. We verbleven in de 'Ibiza-achtige' JollyBoys hostal.. redelijk walgelijk toeristisch vol pubertjes... maar we kochten een tentje zodat we terug op ons gemak (en lichter voor de portemonee) zaten en dankzij een vriendelijke gast kregen we een lift de dag erop naar de Falls.

De Falls liggen op de grens tussen Zambia en Zimbabwe. Het was indrukwekkend, alhoewel er heel veel nevel is dichtbij dus weinig te zien... maar vanop de brug naar Zimbabwe is het heel knap.

In Livingstone liepen we Michel Smets (ex-docent van het Rits... wat een toeval) en Steven Jansens tegen het lijf... filmmakers uit Belgie... na wat kletsen en pinten drinken besloten we om de volgende uitdaging (de trip naar de moeilijk te bereiken SIOMA FALLS en daarna naar MONGU) samen af te leggen...

We gingen ook op fietstocht richting de falls... we zagen onderweg olifanten en genoten van het lokale leven...

SSCN08462.jpg SSCN08481.jpg SSCN08471.jpg

Het kleine gehuchtje 'Sesheke' was onze volgende bestemming na Livingstone.. met mini-bus kwamen we daar na 3 uurtjes aan.. en we verbleven in 'Brenda's Baobob' een fijne campsite aan de rand van de Zambezi.
De volgende dag besloten Michel en Jeroen op kayak tocht te gaan op de Zambezi... na we zeker waren dat er geen krokodillen en Hippo's (nijlpaarden) op de loer lagen... want vooral die laatste zijn levensgevaarlijk voor kleine bootjes...
De mannen van Brenda's verzekerden ons dat er geen hippo's waren deze tijd van het jaar en we gingen er op uit... 2 uur tegen de stroom in... kei zwaar roeien ;-)

SSCN08491.jpg

Michel vond een mooi eilandje en daar bliezen we eventjes uit en zagen een kleine ijsvogel een visje vangen...
Na een halfuurtje hadden we terug wat roeipower en we gingen op de terugweg.. nu stroomafwaarts dus dat ging al veel makkelijker...
... tot Jeroentje plotseling een mooi groen vogeltje... gesticulerend om Michel dit mooie beestje te tonen sloeg het bootje om... pataaaaaattt in de rivier.... redelijk koud en moeilijk om de boot boven te houden spartelde Jeroentje met hulp van de dappere Michel naar de oever...
... dankzij 3 lokale jongens werd Jeroen veilig terug naar Brenda's gevoerd in een echte prau..

SSCN0978.jpg

...de Michel was jalouse ;-0 ... en bij Brenda's was er nog een nieuwe belg aangekomen... den Torino ;-) uit St-Niklaas... hij deed ooit nog koksschool en was dus onze nieuwe kok!

De dag daarop stonden we al vroeg te wachten om met een lokale jeep naar de moeilijk te bereiken Sioma Falls.. zogezegd gingen we om 8u smorgens vertrekken... we kwamen zelf al wat te laat ;-) omdat we die afrikanen al beginnen kennen.. om 10 u dus... geen jeep te zien natuurlijk...
Maar een halfuurtje later kwam hij aangetuft... wij snel in de kofferbak om zeker te zijn van een plaatsje want er zaten na ons al 20 andere wachtende...

SSCN0979.jpg SSCN0993.jpg SSCN0994.jpg

De tijd ging traag voorbij, de chauffeur was spoorloos...
5 uur later kwam hij eens kijken en moest hij de jeep 'rijklaar' maken... I have to prepare the car ;-) want de weg zou heel slecht zijn!
Rond 18u was de jeep klaar en ging de chauffeur nog eventjes een lokale winkelierster helpen met een computertafeltje ineen te flansen... daarna moest hij nog benzine gaan halen in Namibia... want in Sesheke zelf is geen naftstation...
Jeroen ging dan maar even naar 2 plaatselijke kappers... want de eerste zijn tondeuse was halverwege kapot... ;-) en we sloegen dan maar een pintje achterover...
.... en dan was het 21u en kwam er een nieuw probleem... hoe passen we 20 man + 20 valiezen + 2 olievaten in de kofferbak van een jeep........ NIET DUS .... de Wazungu (blanken) zouden de rest betalen... want de vaten konden niet mee... ze kennen hier wat van sjoemelen... zoals Michel het mooi uitdrukte: " Het zijn echte sloebers".

... maar we vertrokken in de donkere - ijskoude- nacht ... bibberend in de open kofferbak ;-0 avontuur amai amai... na 4 uur hotsen en botsen kwamen we aan in Sioma waar we gelukkig meteen ons tentje konden opzetten! Eind goed al goed ;-)

In Sioma werden we meteen omringd door de plaatselijke kindjes... in elk gezinnetje minstens 5 ;-) ze hebben hier duidelijk geen tv... een plaatselijke jongengast Sevia nam ons mee naar de dorpjes...

SSCN0985.jpg SSCN0992.jpg SSCN0986.jpg

... en natuurlijk naar de Sioma falls... adembenemend... we moesten met een klein bootje de rivier oversteken om ze te bereiken... heel spannend want Sevia had de enige roeispaan en er was veel stroming... maar het was prachtig.. onvergetelijk!

SSCN0990.jpg SSCN0991.jpg

... en de terugkomst was nog mooier... met allemaal zingende kindjes en een muzungu aan de oever...
Kijk zelf maar ... we hadden er kippenvel van...
http://youtube.com/watch?v=NHA967_Dlyo

Dan de plaatselijke bus opwachten...

SSCN0988.jpg SSCN0987.jpg

...richting Mongu... SSCN0984.jpg SSCN0983.jpg

Ons eerste plan was om meer naar het noorden te gaan, maar al snel bleek dat dit onmogelijk of zeker zonder eigen vervoer bijna niet te doen was... daarom besloten we de grote tarmac richting Lusaka te nemen en onderweg eventjes te stoppen in het Kafue National Parc!

In het midden van het park.. bij de plaatselijke douane post... met MK's en mitraleurs om zich tegen de beesten te beschermen... werden we achtergelaten...

SSCN0981.jpg

... vriendelijk hielpen ze ons meteen vervoer te vinden naar de Mukambi Game Lodge waar we 3 nachtjes gingen kamperen... spanning gegarandeerd met alle leeuwen...hippo en olifanten geluiden op de achtergrond... en vooral je voedsel niet uit het oog verliezen of de aapjes waren er mee weg!

SSCN0980.jpg

... even een minuutje natuur ... we deden 2 game drives (auto safaris) en hadden meteen het geluk om een luipaard en leeuwen te zien... Liesje had ook het geluk om de Warthogs beter te leren kennen op het plaatselijke sanitair... het mannetje beukte bijna de deur in en Liesje zat al op de lavabo ;-) gelukkig kwam de hollandse eigenares ter hulp en verjoeg ze de ondeugende Pumba ;-)

DSC_0280.jpg DSC_0262.jpg DSC_0079.jpg DSC_0046.jpg DSC_0061.jpg

... Na 3 dagen terug gedropt op de grote baan en back naar Lusaka...om ons klaar te maken om naar Chipata te gaan.. .op naar South Luangwa National Parc

nog een kleine ps: we gaan ook naar Malawi en Mozambique ;-) we hebben hier tijd over precies ;-)

dikke kussen van de Wazungu!

Posted by joenstock 09:41 Archived in Zambia Comments (4)

Hello Africa !!

-17 °C
View from A to Z on joenstock's travel map.

Hello Everybody - Muli Bwanji (Nyanja voor: how are you)

We zijn veilig aangekomen in Lusaka - Zambia!
Perfecte vlucht met British Airways, waar Jeroen's nichtje Patricia nog in het vliegtuig afscheid kwam nemen! Merci Patricia!!

Het voelt wel heel raar om op 1 week tijd in 3 werelddelen te zijn:
Zuid - Amerika >>> Europa >>> Afrika

Het verslag... eindelijk... want in den afrique kennen ze internet nog niet zo goed ;-)

Na de 4 dolle dagen in Belgie hadden we dringend nood aan rust… daarmee trokken we eerst 2 nachten naar de Eureka farm, een camping terrain met chalets uit het centrum (10km) van Lusaka…
We werden al meteen omsingeld door etenzoekende aapjes, springbokken, buffels en mooie vogeltjes. In onze chalet kregen we een spinnende poes op het bed gratis bij! Zij waakte snachts dat de dikke spinnen en kikkers ons niet kwamen opeten! en u gelove het of niet... het is hier KOOOOOUUUUDDDD.... het kan dus echt... zonder zonneke en wat wind is het hier in de Afrikaanse winter redelijk bibberen! Dat hadden we niet verwacht ;-)

SSCN0793.jpg buffels.jpg

Toch hadden we een serieuze cultuurchoque, nu weer een heel ander continent… de enige blanke – MUZUNGUS- te zijn ;-)
We worden heel de tijd aangestaard en soms aangesproken… grappig… altijd vriendelijk…
Als we in een busje stappen zijn we net als in Bolivia weer een hele attractie! Hier ruikt het wel niet meer naar zure melk van oude moemoekes ;-))))

Onze eerste winkel ervaring viel dik tegen… het is hier allemaal even duur als in Belgie.. een ramp dus voor de plaatselijke bevolking en word het duidelijk waarom er zoveel armoede is!

‘s Avonds ontmoetten we de nederlands-zambiaanse Kalaluka.. haar levensverhaal was onthutsend… moeder vroeg gestorven en op straat beland… uiteindelijk toch zover geschopt dat ze in Nederland studeerd… petje af! Ze is bezig aan haar levensverhaal in boekvorm te gieten… wordt vervolgd!

Dankzij een collega van Jeroen, die getrouwd is met een zambiaanse schone, konden we te gast zijn bij haar zambiaanse familie in een buitenwijk van Lusaka.

De familie verwelkomde ons hartelijk... dochter Elina had speciaal voor ons haar slaapkamer leeggemaakt en een piekfijn bedje gestreken! De andere leden van de familie sliepen nu in de 2e slaapkamer en in de living... we voelden ons al schuldig... maar gastvrij als ze zijn stonden ze erop dat we in de privateroom sliepen... manne manne manne...

We kwamen hier terecht in het 'echte' Afrika... geen hostal ... geen hotel... maar een huisje waar een grote familie samenwoont!
Alles gebeurt zo goed als in de living...

living.jpg

...er word gekookt, geslapen en tvgekeken als de electriciteit werkt want de eerste 4 dagen van ons verblijf moest de familie het stellen zonder electriciteit... en zonder stromend water.. hiervoor moesten de kinderen met de kruiwagen bidons gaan vullen...

Maar deze mensen hebben dan nog een goei huis, want de buurt is volledig in opbouw en bestaat nu voor een groot deel uit grijze snelbouw woninkjes...

huis.jpg

Schrijnende toestanden worden dus meteen duidelijk...
er is bijna geen werk... enkele marktkramers, een handjevol huisjeswerkers (electriciens en loodgieters) en natuurlijk veel buschaufeurs en taxidrivers...
de meeste mensen lopen dus maar wat verloren rond... er is gewoonweg niets om handen... en je moet weten dat alles hier zo duur is als in Belgie... benzine zelfs duurder!
Ook bij de familie dezelfde problematiek... de broers en zussen vinden geen werk en de kinderen kunnen amper naar school gaan... enkel als er geld is...

elinaalexshawn.jpg agatha.jpg SSCN0792.jpg

We brachten op zondagochtend (7u) na een halfuur wandelen een bezoek aan de kerkdienst samen met broer Solo en Washington... de kerk zat overvol en de sfeer is heel humoristisch en met mooie gezangen!
Jaja sebiet zijn we nog bekeerd na onze afrikareis ;-))! Iedereen trekt zich hier op aan God - God is alles en overal -

solomwaka.jpg mamacazikids.jpg liesbetlea.jpg

In de familie is het de zoete inval... elke avond worden de bedden herverdeeld ;-)))

De familie nam ons mee naar de markt, de moemoe vam 91 jaar die nog de 1e MISS ZAMBIA was ;-) we moeten haar nog een cola brengen ;-)

De mensen spreken hier Nyanja - en ons noemen ze 'muzungus'... witte mannen... maar dat leert moeilijker dan spaans... en er zijn hier 73 verschillende talen in Zambia.. dus een beetje onbegonnen werk...
de hoofdtalen zijn Nyanja - Lozi - Bemba ... dus als we daarin al 'merci' en 'waar is de wc' kunnen vragen staan we al heel ver!

Liesje had zin in een nieuwe coupe en de meisjes van de familie wisten hier wel wat op... een vriendin werd opgetrommeld en gaf ons Liesje een stel mooie vlechtjes... maar twas wel afzien ...

haardoen.jpg

... en na een hele middag - avond - ochtend was het klaar...

liesjesnieuwelook.jpg

... natuurlijk waren we ook van harte te gast om mee te eten met de familie..
Het hoofdbestanddeel van hun eten is NSHIMA -- een soort maispap--
deze pap eten ze smorgens - smiddags en savonds- met vlees , groenten of gedroogde vis. We hebben ook voor de eerste keer geit gegeten en het beviel ons wonderwel... zo ook alle andere gerechten die ze voor ons maakten en die wij met veel plezier opaten met onze pollekes ;-) want bestek gebruiken ze niet!
De eerste keer chima verbrandden wel onze pootjes ;-) maar twas lekker!

Als wederdienst kookten wij zelf 2 keer pasta en kreeg Liesje het fijne idee om pannenkoeken te bakken! Het viel allemaal heel erg in de smaak! Gelukkig maar ;-)

pannekoekeliesje.jpg

De zambia-belgie uitwisseling was een succes!!!

Hieronder voor Mwaka en Jan nog wat fotoos van de familie... doormailen zal niet lukken... dat duuuuuuuuuuuuuuuuuurrrrrrrrrrrrrrrrttttttttttttt eeuwen! Nog eens driewerf MERCI MERCI MERCI

esther.jpg kindjes.jpg

... geen knuffelfotootjes van Jeroen... maar volgende keer in Lusaka komt hij vanachter de camera en zal hij de zwarte schonen eens een ferme knuffel geven!!

Na 5 dagen namen we onze eerste bus... de familie liet ons niet gaan... why do you go ??? You have to stay ... kregen we 10 keer te horen! Maar van ons hart maakten we een steen en we namen de bus naar Livingstone ;-) Maar we gaan nog terug naar Lusaka... dat hebben we plechtig moeten beloven!!!

>> LIVINGSTONE <<

Opnieuw in het toeristische Afrika... we kochtten opnieuw een tent omdat het hier overal redelijk gerellig duur is ... en we verblijven hier nu in een prachtige Backpacker: JollyBoys Backpackers... met zwembad en al ;-)))

Na een paar babbels geraken we misschien al aan vrijwilligerswerk (met diertjes misschien) en hebben we besloten om zeker naar Malawi te gaan! Tussen Zambia en Tanzania!

Je ziet het... de reiskriebels zijn weer helemaal terug!!

bye bye everybody

Posted by joenstock 04:17 Archived in Zambia Comments (2)

Lima - familia Escobar


View from A to Z on joenstock's travel map.

Hola Hola Amigos

Onze laatste dagen in Lima waren we weer te gast bij de familie Escobar ... hier waren we een maandje geleden ook al te gast!

We werden weer ontvangen als koningen! Een verblijf met alles erop en eraan! Met mama en papa Escobar gingen we naar de CHanging of the guards en naar de cathedraal in het centrum van Lima.

De bomma´s hielden ons gezelschap én met zoon Luis en dochter Sofia trokken we het nachtleven in!

SSCN0731.jpg SSCN0732.jpg SSCN0730.jpg SSCN0729.jpg SSCN0733.jpg

En dan was dit het einde van hoofdstuk één ! Adios Zuid-Amerika

Muchissima gracias familia Escobar !

Here we come AFRICA !

Maar eerst nog 4 dolle dagen in België...

Adios Amigos én een dikke merci voor alle commentaartjes op onze blog!!
Hopelijk hebben jullie de tijd om onze Afrika-verhaaltjes ook te volgen!

Dikke kussen

Liesbet en Jeroen

Posted by joenstock 15:17 Archived in Peru Comments (1)

- de 4-dolle dagen van België -


View from A to Z on joenstock's travel map.

Hola Hola Hello Hello Hallo Hallo

Even een interessant weetje:

Hoofdstuk 1 : onze trip> België - Zuid-Amerika - Belgïe< was in totaal
35603 km !!!
Je kan op het plannetje van Travellerspoint bekijken hoe we gegaan zijn!

Na een slaaploze vlucht kwamen we platgeslagen terug aan op Zaventem... de drukte viel ons meteen op... mensen met gsmkes... én vooral chique auto´s .. hier rijdt precies geen auto ouder dan een jaar ;-)

Onze familie en vrienden stonden ons op te wachten... met kindjes waaiend met vlaggetjes Mojito en een reuze fles blonde leffe... super... we hadden ze toch allemaal gemist en zij ons ook ;-);-) Alhoewel we dankzij `tinternet´ toch veel contact hadden gehouden is elkaar in´t echt een knuffel geven toch heel wat anders!

De eerste avond waren we te gast bij Katrien en Michael ;-) en Noreke natuurlijk... al meteen een warm nestje waar we onze rugzak mochten uitschudden.... want het was nodig ;-)
... en wat stond daar klaar ... PEKESSTOEMP met STOOFVLEES... JOEPIE... dankuwel Katrien en Michael !!

peekesstoe..__klein.jpg
wasjes_doen.jpg peru_muziek.jpg liesbolivia.jpg

Zaterdag gingen we eerst langs Roel en Kitty en Ivan kwam ook nog langs om Jeroen's dierbare camera terug te geven... want die gaat mee naar den afrique! Daarna was het familie Peys-dag ! Nog eens een dikke knuffel aan oma, bompa, mama peys, papa peys en natuurlijk de bange kat garfield! Zie het bewijs op youtube.
Mama had weer heerlijk gekookt en zo leek het dat we nooit waren weg geweest!

Zondagmorgen kwamen de vrienden langs bij ons hostal Bart en Tessa ;-) een leuke thee-visite!

ZOndagmiddag had de moemoe van Liesbet haar verjaardagsfeest gepland! Heerlijk eten en knuffels uitdelen aan de familie!

SSCN0796.jpg

Maandag gingen in Lommel langs bij Luc, Francine, Sabine, Rob en Driesje... daar merkten we weer dat het enige dat veranderd op 5 maanden de kinderen zijn! Driesje was al een hele meneer geworden!

SSCN0795.jpg

De broer van Liesbet: Bart, had die namiddag een barbecue gepland om ons uit te zwaaien.... maar toen we daar aankwamen draaide het enigzins anders uit: Bart kwam met een ruiker bloemen naar buiten en knielde voor Tessa: Wil Je Met Me Trouwen, Tessa? Gelukkig zei ze ja ;-) ondertussen kreeg de familie wel bijna een hartaanval maar het ongeloofelijke was waar -- we moesten naar het gemeentehuis voor hun trouwfeest !!!!!!!!!!!! Niemand wist van iets!!! Qua verrassing kon dat wel tellen!
Liesje kreeg dan ook nog het fantastische nieuws dat ze meter mag worden van het toekomstige kindje van Bart en Tessa!
De verrassingen konden niet op!

verrassing..t_trouw.jpg familie_trouw.jpg vlaamstrouwfeestje.jpg

Dinsdag , uitgeslapen van de kater van het verrassingstrouwfeest ... terug naar Katrien en Michael om daar met de vriendinnen van Liesbet een heel fijne barbecue te houden!!
Qua bourgondische 4-daagse kon het tellen! De leffe en wijn vloeide rijkelijk...

jeroen_leffe.jpg moe_liesje.jpg zatte_peys.jpg

Dankuwel iedereen voor de enorme gastvrijheid en lieve ontvangst! We gaan jullie missen de komende 5 maanden!

Van alle drukte zijn we weer plots in een totaal andere wereld beland... zodadelijk meer verslag!

Dikke kussen

PS: Het is hier hetzelfde uur als in Belgie .. geen tijdsverschil dus...
en het is hier winter en koud! ongeloofelijk maar waar... we hebben al onze kleren al aan...

bye bye dear friends

Posted by joenstock 15:16 Archived in Belgium Comments (2)

(Entries 16 - 20 of 63) « Page 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 .. »