A Travellerspoint blog

DANKWOORD VRIJWILLIGERSWERK GUARDERIA


View from A to Z on joenstock's travel map.

Hola Hola

Zoals beloofd het dankwoord aan iedereen die financieel hielp voor de guarderia in Santa Cruz, Bolivia!!

Lees het bericht!

Nogmaals merci aan iedereen!!

... en voor de liefhebbers is hier de link naar het maken van Pisco Sour!!
Pisco Sour lesson

hasta luego

Posted by joenstock 06:21 Archived in Bolivia Comments (0)

Pisco: Islas Ballestas y Reserva Paracas

Hola Hola Amigos,

Vanuit onze chique residentie in Lima, te gast bij familie Escobar, een berichtje over Pisco!
We reden met de chique nachtbus van Cruz del Sur, met stewardessen en zelfs Bingo > met kans op een retourticket... helaas pindakaas... (jaja Bussie , hier was je in je nopjes geweest!!!) van Cusco naar Ica.
We waren bovengezeten in de dubbeldekker aan het raam vooraan, binnen de tien minuten allebei helemaal misselijk van de verschrikkelijke bochtenbaan ;-) dus veiligerwijs een zeteltje of tien naar achtergeschoven ;-)

Ica beviel ons niet (grauw en druk) en daarom reden we maar meteen met local bus naar Pisco, samen met onze nieuwe reiscompagnon... <INGE> een hele lieve nederlandse psychologe uit Valkenburg.

Pisco zag er ook niet echt uitnodigend uit maar we regelden meteen 2 tours:
samen met onze vriendelijke taxichauffeur/gids Mario (die meteen een oogje had op Inge) gingen we dezelfde middag nog naar Paracas - prachtige woestijnlandschappen aan de oceaan met vervaarlijke kliffen en rotsformaties waaronder - el cathedral - Jeroentje waagde zelfs een plonsje in het ijskoude water!

SSCN0020.jpg SSCN0023.jpg SSCN0019.jpg

Mario bracht ons bij het ondergaan van de zon naar de vismarkt van Pisco, vol dronken vissers en viskuisende vrouwtjes... overal lag vis op de grond...
De pelikanen zoefden over onze hoofden!

SSCN0018.jpg SSCN0017.jpg SSCN0016.jpg

We kochten in een zotte bui 4 verse ´levende´krabben (voor 2 sol = 1/2 euro ;-)... samen met wat groenten op de plaatselijke markt... en ´s avonds kookten we de krabben ... met gevaar voor eigen leven want een krab had in haar laatste stuiptrekking Jeroen bij zijn pietje... eeuh .. handje
-... maar... we hadden een schitterend peuzelmaaltje!!

SSCN0011.jpg

Dag 2 naar de Islas Ballestas... de bekende vogeloverspoelde eilanden voor de kust van Pisco...
We scheurden met de speedboot over de golven en genoten van dit natuurspectakel!

SSCN0010.jpg SSCN0007.jpg SSCN0006.jpg

We zagen ook een Nasca-achtige tekening in de bergen van een grote kandelaar, daar honderden jaren geleden gezet door Inca´s.
De zeevogels aan de eilanden hebben het er zeer goed naar hun zin en ze doken dan ook onafgebroken langs de boot naar verse vis!
We namen nog wat fotootjes van de brullende zeeleeuwen / pinguïns en een rots waar de vogels met duizenden samengepakt zaten!

SSCN0005.jpg SSCN00021.jpg
SSCN00011.jpg
Na een deugdoende koffiebreak met Inge maakten we ons klaar om uit eten te gaan in Pisco! Heerlijke verse Cebiche... best vergelijkbaar met hollandse maatjes met limoensap... en andere verse vis.
De volgende dag busje richting Lima, we waren al zenuwachtig want in Cusco hadden we op een ruïne ´Luis´leren kennen, een twintiger die nog bij zijn familie woont in Lima... en hij had ons uitgenodigd!
Onderweg naar Lima zagen we veel barakken in de woestijn, waar nog steeds veel arme mensen leven.. taferelen die we ongetwijfeld in Afrika ook zullen zien... daar werden we even stil van alvorens in de imense drukte van Lima terecht te komen.
Zenuwachtig zaten we te wachten in de busterminal, niet wetende waar we gingen terechtkomen… maar we haden er veel vertrouwen in want Luis had ons al een aantal smsjes gestuurd… en en en…. Ons vertrouwen werd meer dan beloond!
We werden met open armen ontvangen… we vielen weer met ons gat in de boter… de familie Escobar.. mama Sofia, de bomma, papa Luis en de twee kinderen ontvingen ons al koningen! De mama zorgde 3 keer per dag voor eten en weigerde ook maar één enkele sol bijdrage! Ze deed onze was en we gingen samen een avond op stap alvorens we naar Iquitos zouden vertrekken! Onze laatste dagen Peru zijn ook al verzekerd want de familie stond erop dat we terugkeerden naar hun huisje alvorens naar België te vliegen!
Het voelde eigenaardig om terug naar westerse supermarkten te gaan en alles te zien zoals thuis!
De 2e dag gingen we het archeologisch museum bekijken waar op de bovenste verdieping ook een fototentoonstelling was over de terroristische beweging Sendero Luminoso 1980-2000… heel erg interessant! Op café ´s avonds leerde familie Escobar ons alle typische hapjes van Peru kennen… waaronder gemarineerd runderhart… yucas fritas én natuurlijk Pisco Sour! De lessen van Luis staan nu op youtube!!
KLaar voor de jungle trip in de MUYUNA LODGE!
ps: we kregen nog een berichtje uit Santa Cruz - Bolivia
we staan in het krantje van Julian, de man die de guarderia coördineerde, met een enorm dankwoord voor alle hulp!!!!! Fotos volgen!!

Posted by joenstock 08:40 Archived in Peru Comments (2)

Cusco y Machu Pichu -rip off-


View from A to Z on joenstock's travel map.

Hola Hola Amigos,

Na alweer een kapotte bus van de schitterende organisatie EXTRA SUR kwamen we ´s avonds laat doodmoe aan in Cusco. Eerst werden we door een vriendelijke medepasagier in een krot hostal binnengeloods, maar na een korte blik in de kamer besloten we onze zware rugzak toch nog maar eventjes op onze rug te trekken en naar een andere hostal te gaan.... dit was onze beste beslissing in weken: Hostal Wiñay Wayna! Een heel leuke familie hostal met een heel vriendelijke Angela en haar mama.

Na een fijne nachtrust gingen we Cusco rond, geplaagd door toeristen lokkers die massages aansmeren en tours naar Machu Pichu. We liepen rond om eens te horen hoe het zat met prijzen van een Inca-Trail of alternatieve wandeling naar Machu Pichu.... we vielen omver... Machu Pichu blijkt de huidige melkkoe van de Peruanen en alles wat errond hangt wordt ongeloofelijk uitgemolken...
de Inca-Trail kost (all-in) minstens 400 dollar (zo´n 1200 sol) per persoon (en is 2 maanden op voorhand volgeboekt), een alternatieve wandeling is even duur of zelfs duurder! Van mafia gesproken.. want je moet goed beseffen dat de noodzakelijke ´dragers´die de zware rugzakken van de toeristen de bergen opsleuren zwaar onderbetaald worden... zo´n 20 sol per dag = 5 euro ????? Dit is gewoon crimineel en daar wilden we niet aan meedoen.
Maar dus om één van de meest indrukwekkende archeologische sites: Machu Pichu te zien moesten we dus op zoek naar een oplossing: misschien met de trein...

... maar : de tweede groep mafia heet PERU RAIL, die zo maar eventjes 90 dollar (270 sol) per persoon aanrekenen om heen en terug te gaan met een boemeltrein vanuit Cusco naar Aguas Calientes, de toeristenstad aan de voet van Machu Pichu. We werden stilletjes aan misselijk van al dit gedoe, onze goesting om in de kudde mee te lopen verdween zienderogen.

Totdat onze lieve hostal eigenares Angela met dé oplossing kwam:
er is een mogelijkheid om via een omweg met busjes en een wandeling langs het treinspoor naar Aguas Calientes te geraken.... dat klonk al beter!

Maar alvorens we de tocht naar het Inca-wonder begonnen, toerden we per benenwagen rond in Cusco.

SSCN9809.jpg SSCN9808.jpg SSCN9810.jpg

Met een toeristenticket konden we alle interessante archeologische Inca-sites bekijken, gelegen in en rond Cusco.
Na vele kerken en musea namen wandelden we naar de Inca-ruïnes buiten de stad: Sacsayhuaman, een gigantisch militair complex - Q´enko, een inca-heiligdom - Tambo Machay, de heilige badplaats én naar Puca Pucara. Dit was allemaal erg de moeite en knap om te zien wat de Inca´s in de 15e eeuw wisten te verwezenlijken!

De dag daarna gingen we met ons toeristenticketje naar sites die wat verder buiten Cusco lagen: de SACRED VALLEY.
In de Insight Guide hadden we een prachtige foto zien staan: de zoutpannes van Moray... wij op minibusje richting Maras en daar een lift (dik tegen de zin van de plaatselijke taxidrivers) naar Moray. Toen we aankwamen in Moray bleken daar helemaal geen zoutpannes te zijn, maar wel de Inca-trappentuinen... de Insight Guide was dus mis ;-) maar geen erg, de tuinen waren ook indrukwekkend.

SSCN99861.jpg

We besloten daar om de rest van onze dagtour met een taxi te doen, we moesten immers nog een aantal uur busjes nemen... Samen met de amerikaanse Kathy reden we naar dé SALINAS van Maras... waar we dus waren gestopt met de bus ;-)

SSCN99821.jpg SSCN99791.jpg SSCN99801.jpg

De zoutpannes zijn prachtig! Een ongekend stukje Peru.

De taxi in richting: Ollantaytambo -- een heel grote Inca-site die nog heel goed in tact is.

SSCN99751.jpg SSCN99771.jpg SSCN99761.jpg

Daarna nog naar Pisac, opnieuw een staaltje knap Inca werk dat we een beetje van op een afstand bekeken, want de regen en onze vermoeidheid begon wat te vervelen.

SSCN99731.jpg

De volgende dag, met de hulp van ons Angela, begonnen we aan ons avontuur richting Machu Pichu:... we namen de bus van Cusco naar de afgelegen plaats Santa Maria, een klein dorpje in de jungle. Om daar te geraken moesten we een aantal aardverschuivingen passeren. De rivieren stroomden over de weg. Vandaaruit een minibusje naar een ander klein dorpje Santa Theresa-- in een busje volgepropt met alternatieve toeristen klommen we naar duizelingwekkende hoogtes op super smalle wegeltjes. Een aantal keren klonken er kreetjes vanuit het vrouwelijke buspubliek. Omdat het al avond was besloten we daar een nachtje te blijven.

SSCN99721.jpg SSCN99711.jpg SSCN99691.jpg SSCN99681.jpg SSCN9967.jpg SSCN9966.jpg

´s Morgens gingen we eerst zwemmen in de plaatselijke thermas... een gigantisch warmwaterzwembad voor ons alleen ;-)

SSCN99701.jpg

en ´s middag in een jeep, als vee in de bak vanachter, naar het treinstationnetje aan Hydro-electrica.

SSCN9962.jpg SSCN9961.jpg SSCN9959.jpg

Met onze rugzak op de rug volgden we het treinspoor door de prachtige jungle, langs een onthoofde hond en wat koffieboeren en na 3 uurtjes zwaar klefferen op de treinsporen kwamen we aan op de camping aan de voet van Machu Pichu.

Alles bij elkaar hebben we met 2 personen voor heel de heentrip 75 sol (25 dollar) gespendeerd.. busjes + overnachting + avondeten en ontbijt ;-)...

Op de camping hoorden we nog dat het zelfs mogelijk is om op guerilla-wijze gratis in op Machu Pichu binnen te geraken... maar dat zagen we toch niet zitten... dus deden we terug even mee met de kudde en kochten we twee ticketjes: 241 sol - 81 dollar ;-) veel maar allé kom, het zou de moeite moeten zijn ;-)

5 uur s´morgens, regen en mist: mannenstemmen aan onze tent: AMIGOS AMIGOS ?? >> betalen voor de overnachting ;-) Blijkbaar ontsnapten veel kampeerders s´morgens in alle vroegte zonder te betalen... Snel ons gerief opgeruimd en stapschoentjes aan om naar Machu Pichu te wandelen. Een uurke zwaar bergop, zo´n 500 trappekes-- want de bus van 15 min kost ook weer 12 dollar per persoon... de toeristen-uier is nog niet volledig leeg zullen ze denken ;-)

Goed in het zweet kwamen we om 6u boven aan. De eerste toeristenbussen stonden al te drummen aan de ingang... Machu Pichu in de verste niet te zien.. enkel een dikke grijze massa: mist!

SSCN0083.jpg

Dat kunnen we in België gratis bekijken, lachten we de miserie maar even van ons af...

Het meest hilarische waren wel de ´dure´tourgidsen, die met behulp van fotoboekjes hun uitleg deden en wezen in de mist aan de inca-trailers.

SSCN0084.jpg

De arme wandelaars, die zuchtend en met diepe lijnen in hun doodvermoeide gezichten woedend waren ... is dit het nu ?? Hebben we daar 4 dagen onze schoenen voor versleten? ;-)

Na anderhalf uur wachten begon er stilletjes aan beterschap in te komen; er waren al muurtjes te zien...

SSCN0081.jpg

We klommen dan maar naar Wayna Pichu.. de berg die uittorend boven Machu Pichu- een super zware klim bracht ons een uur later (8u30) boven op Wayna Pichu... en wat wilde het wonder... de zon begon stilletjes door de wolken te schijnen en uit de mist verscheen het meest indrukwekkende Inca-wonder: MACHU PICHU - gebouwd bewoond én verlaten in een kleine 100j!

SSCN0075.jpg SSCN0077.jpg SSCN0073.jpg

We werden er stil van... dit is echt indrukwekkend! Alle gezaag over de dure tochten verdween als mist voor de zon en we genoten in stilte van het tevoorschijn komen van dit meesterwerk. Spijtig kunnen we het gevoel moeilijk overbrengen op de foto's maar toch...

SSCN0072.jpg SSCN0069.jpg SSCN0070.jpg SSCN0068.jpg

Toen de berg helemaal mistvrij was klommen we terug naar beneden en gingen we de site van naderbij bekijken. Er zijn veel gelijkenissen met de sites rond Cusco, maar Machu Pichu is veel beter bewaard gebleven omdat de site zo moeilijk toegankelijk was.
Andere Inca-sites werden eerst door de Spanjaarden leeggeroofd en daarna door de plaatselijke mensen gesloopt om de stenen te hergebruiken in hun eigen knutselwerkjes; die ze daarna huizen noemden.. heel jammer maar zo´n fratsen zijn er al wel meer gebeurd in de geschiedenis.

In de namiddag klommen we met onze pijnlijke kniëen terug naar beneden en probeerden we nog een treinticketje te fixen... we moesten toch mee in de kudde want nog eens 2 dagen spenderen om terug te geraken naar Cusco vonden wij zelfs tegen onze principes een beetje te veel van het goede... enkeltje voor twee personen naar Cusco : 90 dollar ... pataat!

Gelukkig ontving onze hostal ons met open armen: de hostal mama bakte echte Peruaanse frieten en deed ons van onze stoel vallen door een echt horror beeld: lekker verse cavia´s !

SSCN99911.jpg SSCN99921.jpg

We vierden onze laatste avond Cusco met een spelletje RISK, wat was dat lang geleden...

We gingen moe en voldaan naar bed en vielen als roosjes in slaap, dromend van Machu Pichu en de mafia ;-)

Volgende stop: de woestijn-oase ICA en de kuststad Pisco om daarna door te reizen naar Lima en te vliegen naar Iquitos, het jungle-noorden van Peru!

Adios amigos!

Posted by joenstock 10:37 Archived in Peru Comments (3)

Puno - Floating Islands Tour


View from A to Z on joenstock's travel map.

Hola Hola Amigos

We zijn er alweer snel met een nieuw verslagje! Onze tweedaagse tour naar de ´drijvende´eilanden van Isla Uros en de twee andere eilanden op het Titicaca-meer: Isla Amantani en Isla Taquile.

Alweer weer prachtige dagen, het kuddegevoel in de toeristenstroom niet meegerekend... we gaan ons peren nog zien op Machu Pichu...
Wat een reuze verschil Bolivia en Peru qua toerisme... in Peru word je vanals je een stap over de grens zet lastig gevallen door ontelbare verkopers... van artesanias tot wc-papier--- om zot van te worden... elke meter; AMIGO AMIGO... CHOCOLATE? BEBIDA? MANZANILLA???? fioeewww--- wat willen wij graag doorspurten naar de hopelijk minder toeristische Noordelijke Jungle van Peru.

... dat moest even van ons geteistert toeristenhartje...

...dus terug naar de eilanden...

Als je in de streek van Puno bent zijn de drijvende eilanden een must! Voor de rest is hier niet veel te beleven.

SSCN9672.jpg SSCN9670.jpg SSCN9667.jpg

De bewoners van de drijvende eilanden leven nog steeds traditioneel en verdienen centjes door hun spulletjes aan toeristen te verpatsen... het grappige was wel dat als je op de uitkijktoren klom je achter de mooie ´traditionele´rieten huisjes - grijze metalen barakken zag staan waar de mensen s´avonds na hun toeristenplezierdoendag rustig tv gingen kijken...

SSCN9666.jpg SSCN9665.jpg SSCN9669.jpg SSCN9668.jpg SSCN9673.jpg

maar... de eilanden zijn wel erg knap om zien!

Ons tourbootje bracht ons daarna naar Isla Amantani waar we opgewacht werden door ons quechua gastgezin... neenee geen verkopers van de Decathlon.. maar wel een heel vriendelijk koppel van 50 dat ons graag ontving in hun primitief huisje.

SSCN9664.jpg SSCN9662.jpg SSCN9660.jpg SSCN9661.jpg

We vlogen 100jaar terug in de tijd en hielpen koken op het houtvuur. De bewoners van het eiland weten hotels en andere toeristische rommel te mijden op hun eiland!
Onze gastvrouw was een keukenprinses en we aten met veel smaak het aangeboden vegetarische eten!

´s avonds bewonderden we de zonsondergang en de opkomst van de volle maan! Heel romantisch ;-)

SSCN9658.jpg

entonces......tatatata FIESTA TRADITIONAL!! We kregen van ons gastgezin traditionele kleding... een poncho voor het peyzeke en liesbetje in vol traditioneel gewaad... allemaal zelfgemaakt door de vrouw!

SSCN9655.jpg SSCN9652.jpg

Liesbet kon aan de lijve ondervinden hoe leuk het voelt om een corset te dragen ;-) Spijtig genoeg bleef onze gastvrouw thuis wegens een beetje ziekjes..
We trakteerden onze gastheer Crispo op een paar pìntjes en binnen de kortste keren vlogen we over de dansvloer!

SSCN9653.jpg SSCN9654.jpg

Moe van het rondzwieren gingen we naar ons bedje bij kaarslicht.
Ongeloofelijk maar waar werden we snachts gewekt door oorverdovende neerslag.. het hagelde dat het kletterde en ´s morgens zag heel het eiland wit, het leek net sneeuw ;-) Verwacht het onverwachte--- dus ook in Peru !!

Om 8u het bootje weer op en richting Isla Taquile om de traditionele klederdracht te bewonderen en met de kudde langs artesaniawinkeltjes te worden gedreven ;-)

SSCN9651.jpg SSCN9650.jpg

Gelukkig konden we na onze koopgekte in La Paz weerstaan aan al het moois.

Dat was weer fijn fijn fijn... morgen en route naar CUSCO -- op naar één van de wereldwonderen: MACHU PICHU

adios todos!!!

Posted by joenstock 17:10 Archived in Peru Comments (6)

Copacabana y Isla del Sol


View from A to Z on joenstock's travel map.

Hola Hola Amigos,

Ons avontuur naar Copacabana, onze laatste halte in Bolivia, begon al bijna in mineur. Na een korte rit uit La Paz hielden we halt aan het meer en kregen we te horen dat er 20 minuten lunchpauze was... Wij snel uit de bus op zoek naar een baño en na het deugdoende plasje zagen we onze bus, met al onze bagage, dobberen op een overzetboot... en alle pasagiers op een kleine boot erachter... wij in zeven haasten onze broek opgetrokken en huppelend naar de kade gelopen... gelukkig was er nog een ander bootje dat niet zoveel later ook overstak... en net op tijd haalden we onze bus, want in Bolivia is het niet de gewoonte om de pasagiers nog eens na te tellen dus vertrok de bus onmiddelijk.

In Copacabana werden we opgewacht door Sonia, de vriendelijke eigenares van Hostal Sonia (een aanrader!!). Een mooie kamer mét TV voor maar 2 euro de man ??? unbolivable !!

SSCN9340.jpg SSCN9339.jpg

Op verkenning in Copacabana: een prachtige cathedraal waarvoor elke dag auto´s worden gezegend zodat ze lang veilig blijven rijden.

SSCN92581.jpg SSCN92561.jpg SSCN92571.jpg

Eerst bedekken met bloemen, een priester zegent de motor met wijwater, bommetjes laten ontploffen onder de auto en tenslotte nog een fles bier of champagne leegspuiten op het stalen ros.

Onze klim naar de Cerro Calvario bracht ons bij onze tweede religieuse ervaring van de dag...

SSCN92551.jpg

Langs de kruisweg die alle Bolivianen aflegden om bij elke statie stenen te werpen op het kruis... in de helft van de berg zaten Aymara ceremoniemeesters aan kleine betonnen tafels. Op de tafels staan miniatuur huisjes of autootjes of andere belangrijke dingen uit het leven. De mensen komen van heinde en ver om hun nieuw huis of auto of ... te laten zegenen (met liters bier) door de Aymara priester. Op de tafel brand de priester kooltjes en roept hij aan pachamama dat alles goed mag gaan met de familie: allemaal om geluk af te dwingen.

SSCN92521.jpg
SSCN92531.jpg SSCN92541.jpg

Nieuwsgierig als we zijn gingen we vragen aan een biddende familie wat er juist allemaal plaatsvond.. we werden enthousiast betrokken bij het gebeuren en moesten om de beurt iemand anders 'inviteren' om een biertje te drinken. Het bier bleef maar komen, de aymara priester riep steeds ´´ DOS MAS ´´ (nog twee) en uit het niets kwamen dan kinderen met een fles bier aangelopen... een heerlijke namiddag, we hadden een supertijd met de familie en hoorden heel wat vieze boliviaanse mopjes -- de boliviaanse versies van de vieze jantje (juanito) moppen !!! Het strafste is nog dat de aymara priester hier elke dag ´vieringen´ houdt - wat een leven ;-) en dit alles met een prachtig uitzicht over het Titicaca-meer. Het hoogst bevaarbare meer van de wereld: 4000m hoog!

SSCN92471.jpg SSCN92481.jpg SSCN92501.jpg SSCN92511.jpg SSCN92491.jpg

Uiteindelijk zijn we de berg nog verder opgeworsteld (dat ging verdacht goed ondanks de hoogte en de alcohol) en genoten we van een schitterend uitzicht.
We kwamen alweer belgjes tegen: Jo & Mo uit Mechelen... jongens vraag ook tijdskrediet en geniet van een jaartje zuid-amerika !!!!!! en zo hadden we alweer een gezellige bourgondische avond!

De volgende dag gingen we een rustdag houden... maar niet dus... we deden een wandeling door de typische dorpjes langs het Titicaca-meer...

SSCN9333.jpg SSCN9334.jpg SSCN9332.jpg SSCN9337.jpg SSCN9329.jpg SSCN9336.jpg

Een mooie 3 uur tocht bracht ons in een roeibootje bij Guido en zijn broertje Gonzales die trots hun Trucha (forel)-kwekerij lieten zien op een romantische roeiboottocht.

SSCN9330.jpg SSCN9331.jpg

We waren duidelijk één van de weinige passerende toeristen want iederen sloeg een babbeltje.

Terugwandelen zat er niet meer in en zodus een lift terug naar Copacabana.

<< ISLA DEL SOL >>

Copacabana is vooral dé plaats om naar Isla del Sol en Isla de la luna te varen. Twee eilanden op het Titicaca-meer waar nog sporen van het Inca-rijk te zien zijn. We voeren naar het noorden van Isla del Sol en beslisten al gauw om de toeristenkudde te laten passeren..

SSCN95041.jpg SSCN9508.jpg

Dus boekten we een nachtje in een hospedaje La(s) Playa(s) op 10m van het water... een heel primitief kamertje maar o zo mooi bij de locals.
Het dorpje is erg gezellig en echt puur.

SSCN9354.jpg SSCN9510.jpg SSCN9507.jpg SSCN9505.jpg SSCN9509.jpg SSCN9506.jpg

´s middags een wandeling naar de Ruïnas: de stenen ceremonie tafel, de Puma-rots en het labyrinth waar nu de schapen en varkens heersen...

SSCN9495.jpg SSCN95021.jpg SSCN9501.jpg SSCN9500.jpg

De arme herders hadden veel moeite om de schaapjes uit het doolhof terug te halen ;-) We eindigden bij een klein kraampje aan de wandelweg richting het zuiden van het eiland.

SSCN9499.jpg SSCN9498.jpg

We kochten nog maar wat artesanias én een pint en werden dikke vrienden met de jonge verkoopster... samen genoten we, lichtjes tipsy, van de zonsondergang.

SSCN9497.jpg SSCN9496.jpg

Na een fijne nacht aan het meer deden we de 3 uur tocht van Noord naar Zuid... maar daar bleek onze beslissing om op het noordelijke deel te slapen een schitterende keuze want het zuiden is helemaal verpest door wildbouw en plat commercieel toerisme.... we kunnen nu al niet meer tegen de drukte... wat gaat dat nog geven terug in België... brrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nog niet aan denken!!! OP NAAR PERU !! ADIOS BOLIVIA!!!
ps: we gaan weer een uurtje terug in de tijd: Peru is 7u vroeger dan België.

adios todos!!

Posted by joenstock 16:20 Archived in Bolivia Comments (3)

(Entries 26 - 30 of 63) « Page 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9 10 .. »