A Travellerspoint blog

Valparaiso - Pablo Neruda

HOla HOla -
Aangekomen in Valparaiso, groggy van onze eerste nachtbus. Op het eerste zicht een vuile, drukke havenstand met overal ´gehandicapte´bedelaars en vlooienbakken die ooit hond waren.
De bijzondere architectuur van kleine huisjes op de bergen rond de haven maken al heel wat goed.
SSCN7891.jpg SSCN7896.jpg SSCN7890.jpg SSCN7892.jpg
Vooral de wijken Cerro Conceccion en Cerro Alegre zijn erg interessant, waarschijnlijk omdat dit de kunst/bohémien wijken zijn! We vonden daar ons allerbeste ontbijt! Dankuwel voor de tip Sabine en Dries!!

In Valparaiso bezochten we ´la Sebastiana` één van de huizen waar Pablo Neruda woonde. Erg interessant om te zien waar de dichter zijn werk schreef, een klein kamertje met uitzicht over heel Valparaiso (dat waarschijnlijk 20 jaar geleden nog veel mooier was dan nu).
SSCN7895.jpg SSCN7897.jpg
Daarna wandelden we door de wijken Conceccion en Alegre om te belanden in een klein cafeetje. Jeroen bedacht dat zijn vadertje in Belgïe erg grote fan is van Pablo Neruda en hij wel blij zou zijn met een gedichtje ... een hele lieve chileense dame, Ana Lia, wilde ons wel helpen om een gedicht via mail te versturen ... ze reisde alleen, verveelde zich en nam ons daarna mee in haar jeep langs de kust van Valparaiso en langs de badstad Viña del Mar (het Blankenberge van Chile -- afschuwelijk dus) wat zij het ´kerkhof`noemde, want in het chileens is er een gezegde dat als je een dikke nek hebt of naast je schoenen loopt " je leeft alsof je dood bent" (want in de hemel , na je dood, vind je het ultieme geluk).
Ze leerde ons veel over Chile en de mensen kennen én als kers op de taart nam ze ons mee uit eten! Een ongeloofelijk fijne én lekkere vistafel! Haar lijfspreuk was, als je iemand een plezier kan doen , doe het dan!
SSCN7954.jpg SSCN7893.jpg
Het bijzondere was dat de levensverhalen van Ana Lia en Liesbet veel gelijkenissen vertoonden, dat bracht hen al meteen dichter bij elkaar!
Zelfs na 3uur was het afscheid van deze nieuwe vriendin al erg moeilijk!
Jammer dat we de volgende ochtend al de bus hadden naar Vicuña!

Ana Lia, thank you again for the splendid evening, we´ll meet you again someday!

Posted by joenstock 14:58 Archived in Chile Comments (2)

Valdivia

sunny

Hola Hola, we hebben alweer wat nieuws te vertellen - some news !

Allereerst... op algemene aanvraag ... een paar kaartjes van waar we zitten in Chile! Hopelijk is het een beetje duidelijk want het is onmogelijk om een volledige kaart van Chile leesbaar te fotograferen.
De kaartjes staan in volgorde van onze reis ...SSCN7809.jpg
-> we vertrokken dus onderaan in het zuiden van Chile (Patagonia): Ushuaia dus..
map_ushuaia.jpg map_torres.jpg map_chiloe.jpg map_valdivia.jpg

Nog ter verduidelijking: PF, het schattige blauwe beestje, was een kadootje van Liesbet´s metekindje (ahijada) Nore ... en volgt ons dus overal op onze reis.

En dan dus Valdivia: na een tip van Sabine en Dries, moesten we hier wel passeren ... alleen al om de zeeleeuwen van dicht bij te bewonderen en te ruiken...
SSCN7810.jpg SSCN7811.jpg
deze vette zeebeesten komen zich elke dag volvreten met vis van de plaatselijke vismarkt.
SSCN7806.jpg SSCN7807.jpg
Het was hilarisch om zien, zeker als ze zich aan land slepen en proestend en briesend elkaars plaatsjes in de zon stalen. De nieuwsgierige toeristen stoven dan gillend naar alle kanten , van het schrikken van het geluid.

Het was hier fiesta de verano, om het einde van de zomer te vieren, dus heel wat leven in Valdivia... met overal verkopers van kleine prulletjes (artesanias) en snoepjes . Verkopers leuren heel de dag met empanadas en popcorn, maar niemand drinkt iets. Enkel sneup! ´s avonds was er veel vertier... van een kickboxing wedstrijd
SSCN7808.jpg
tot het dansfestival met groepen uit verschillende latijns-amerikaanse landen. > zie de filmpjes op Youtube

Overdag hebben we na de botanische tuin en het Parque Saval, onze portie sportwedstrijden gehad (bekeken dan wel te verstaan): mountainbike - paardenjumping - wielrennen - marathon > waar overal meer deelnemers waren dan toeschouwers!

Omdat wij échte belgen zijn, moesten we natuurlijk de plaastelijke ´duitse´brouwerij bezoeken (Valdivia was vroeger een nest van duitse inwijkelingen): Kunstmann - das gute bier. Het is dan blijkbaar ook het enige lekkere duitse bier! SSCN7813.jpg
'Omer': - 'we dedicate our Kunstmann Miel to you!'
ps: deze foto werd genomen alvorens we binnen gingen ;-) - the after party is not for publication!

en dan ... de gerellige foto´s - Liesbet en Jeroen gingen naar het ziekenhuis -- bij Doctor Carlos (die wel weggelopen leek uit medisch centrum West of E.R.) en zuster Sonia.
SSCN7841.jpg SSCN7840.jpg
... wat zou er gebeurd zijn ... Liesbetje kreeg een ijzeren buis in haar linkerhand (om de electroshocks op te vangen????), en de doctor bleef maar ´tranquillo, tranquillo´zeggen ... een dikke verdoving in haar pinkje ... waarvoor die buis diende weten we nog niet ;-) Maar Liesbet loopt nog recht!

Geen erg gelukkig, Liesbet heeft maar een klein wratje laten wegbranden ;-) omdat het op 3 weken tijd al erg gegroeid was en we de komende maanden de ziekenhuizen in Bolivia en Peru NIET willen uittesten! Normaal gezien konden we pas om 16u op afspraak gaan, dus consultatie + producten betalen (een goeie 35 euro) -- maar nee, de lieve doctor Carlos hielp ons onmiddellijk voort, zonder een consultatie aan te rekenen ... dus Liesbetteke werd professioneel verbrand, voor 7 euro! Woepie - alweer een zoveelste voorbeeld van de vriendelijkheid van de mensen hier! Gracias Doctor Carlos!

Voila dat was het voor Valdivia ... zodadelijk met de nachtbus naar Valparaiso

adios amigos!

Posted by joenstock 13:14 Archived in Chile Comments (6)

Puerto Varas - Goodbye Omer !

The next reports will have some english, so our good friend Omer can follow us too!

Some more Volcano pictures we didn`t show yet ...
SSCN7814.jpg SSCN7815.jpg

Our last days in Puerto Varas we´re very nice, each night: fiesta with the local ´Will Tura´s` - everyone knew the lyrics, the ladies went mad ... the children ate candies!
In a local pub we had a great veggy-artwork- for diner..
SSCN7643.jpg

The other day... we got some food (and drinks ;-) in the local supermercado - some HUMITAS - great cornpuré-snack folded in cornleaves and ofcourse some empanadas -- our favorite! With our carton local wine and some Kunstmann Miel for Omer (whatelse??). We went to the seaside and witnessed the sunset in all it´s beauty ... with the company of 2 boxers (dogs) killing a baby cat... Liesbet was in shock - so she drunk another wine (too much ´thanx to the Pisco Sour she had before´) and we went to bed after our last MATE-O´CLOCK- with our great `psycho´ Elsa ( the lady of the nice Hospedaje with great cake each morning -- and that only for 5000 pesos a night --) and a big hugh to say goodbye to our big !!!canadian!!! dude Omer!
That night ... Liesbet made fun with the toilet ...
The next day --- bus to VALDIVIA !! That was notta niiiiccceeee -- for Liesbet ;-)

Posted by joenstock 16:42 Archived in Chile Comments (3)

Puerto Varas - Volcano Osorno

sunny

Hola tout le monde ...

We hebben onze portie Belgische regen wel gehad de afgelopen dagen! De eerste serieuze regen op onze eerste maand reizen! Maand 1 hebben we afgesloten, nog 8 te gaan... wat gaat de tijd snel (te snel...)!
We zijn aangekomen in Puerto Varas, aan de voet van de vulkaan Osorno.
Na een dagje regen bekijken, hebben we de Saltos (watervallen) in de buurt van Petrohue bezocht.
SSCN7634.jpg SSCN7640.jpg SSCN7645.jpg SSCN7627.jpg
Voor het eerst wandelden we door echt tropisch regenwoud -- indrukwekkend voor belgjes die enkel een `Kalmthoutse Hei´ als hoogtepunt hebben in hun landje ...
SSCN7628.jpg
Spijtig genoeg was de dag niet helder genoeg om de vulkaan in zijn volle ornaat te zien...
Een dagje afwachten... en ja hoor... ons geduld werd beloond! Vandaag was het een prachtige blauwe dag... én de vulkaan Osorno mag er best wezen!
SSCN7740.jpg SSCN7739.jpg
Een wandeling over vulkaangrond en dan een vriendelijke lift met 2 Chilenen bracht ons naar de voet van de vulkaan...
SSCN7738.jpg
Morgen een droevige dag, we gaan afscheid nemen van onze goede kameraad Omer - we´ll meet you again mate !!! -
SSCN7736.jpg
Take Care !! ... en er zijn weer nieuwe filmpjes ...

Posted by joenstock 13:47 Archived in Chile Comments (4)

Chiloé - Castro

sunny 30 °C

hola hola,
een fijne ferry van het vasteland bracht ons naar het schattige maar een beetje armere Quellon, nu is het hier weer plotseling 35 graden.. fiioeeww
SSCN7503.jpg SSCN7504.jpg
Een prachtige zonsondergang was een mooie afsluiter van de boottocht.

We reisden meteen door naar de hoofdstad van het eiland: Castro.
In Castro leerden we via Omer het zeer zoete maar lekkere Kunstmann Miel kennen.
SSCN7510.jpg
Even later liet Liesbet zich goed gaan op de markt.
SSCN7509.jpg
In Castro zijn nog steeds paalwoningen. Heel mooi om zien.
SSCN7511.jpg
We parkeerden onze rugzakken deze keer in de gezellige Hospidaje El Mirador, met elke morgen een schitterend ontbijt, dat was lang geleden!
Dus niet enkel confituur, maar ook een plakkie kaas én bruin brood!
´s avonds : ons eerste buurtfeest - mét groots vuurwerk - alle straten afgeladen vol met mensen...
fire01.jpg fire02.jpg
Dit was een speciaal moment - een 30 minuten durend vuurwerk- dat niet moet onderdoen voor dat in Antwaarpen --
Morgen reizen we alweer verder, naar Puerto Varas aan de voet van de vulkaan Osorno -> waarop we misschien een klim gaan wagen, want Omer zit echt achter onze veren dat dit een ´once in a lifetime experience´ wordt.

Posted by joenstock 16:22 Archived in Chile Comments (7)

(Entries 46 - 50 of 63) « Page .. 5 6 7 8 9 [10] 11 12 13 »