A Travellerspoint blog

Chile Chico - back into CHile !

Nog snel een 2e post :-) even terzijde ... voor de geïnteresseerden... als je rechtsonder op "jepeys" klikt kan je extra foto´s bekijken die we niet tussen de teksten zetten.

We hebben Argentinië alweer verlaten, waarschijnlijk voor de laatste keer want we zullen nu verder reizen door Chile. Dus niet met de toeristenstroom naar het Argentijnse ´Bariloche´... gelukkig maar, want veel spaans konden we tot hier toe niet oefenen, enkel engels met andere toeristen.

Op de bus ontmoetten we ´a great guy´... Omer R. Cordell, een canadese rockfotograaf uit Toronto, die al werkte voor bands als Fear Factory ! http://www.seventhframe.com... hoe klein is de wereld toch, de onderlinge gelijkenissen tussen Canadezen en Belgen zijn er toch wel, vooral dan onze muziekfascinaties (TOOL!!!) en onze haat tegenover luidruchtige ´opvallende´mensen (Amerikanen en Hollanders ;-) )
Jeroen en Omer kunnen het goed vinden op artistiek vlak .. hier komt zeker nog een canadees staartje aan! Omer reist met ons mee, hij kan uitstekend spaans, tot aan eiland Chiloé !! Thanx man!

Via het grensstadje Los Antiguos verlieten we Argentinië om naar Chile Chico te gaan in Chile. In Los Antiguos hadden we onze eerste farse voor. We kwamen laat aan 22u30, maar waren zeker dat we een kamertje hadden geboekt samen met ons busticket. Aangekomen in de Albergue Padilla bleek er niets meer vrij, niets op naam van jéroén ;-) "Wat hier trouwens een onuitspreekbare naam blijft". Gelukkig kregen we van de lieve eigenares ons voorafbetaalde centjes terug en mochten we haar zachte grasveldje gebruiken om ons tentje te zetten... en ´s morgens een heerlijke douche...
SSCN7349.jpg
Opnieuw in Chile - we hebben ondertussen 3 keer de grens gepasseerd - lekker ouderwetse grenscontroles, stempeltje om weg te gaan - stempeltje om binnen te komen en blijven ontkennen dat we geen illegale boterhammekes smokkelen ;-)
Chile Chico is een gezellige dorpje aan een prachtig meer ...
SSCN7351.jpg SSCN7352.jpg
Van Chile Chico nemen we de ferry naar Puerto Ibanez om dan van daaruit opnieuw een uurtje de bus te nemen naar Coyhaique. In Coyhaique slapen we voor het eerste bij mensen thuis -- wat een opluchting!
SSCN7348.jpg

De afstanden blijven toch groot in Chile - we hadden het een beetje onderschat, maar nu doen we in een paar dagen een hele trip - we proberen tegen zaterdag 10 februari op het prachtige eiland Chiloé te zijn, links onder Puerto Mont. Binnenkort zullen we de verslagen wat aanvullen met landkaartjes ---dan kunnen jullie nog duidelijker volgen!

Na Chiloé plannen we naar boven naar Santiago te gaan om van daaruit stilletjes aan richting San Pedro de Atacama te reizen om van daaruit Bolivia binnen te gaan! Tegen begin maart zouden we ongeveer daar willen zijn.

hasta luego iedereen!!

Posted by joenstock 09:16 Archived in Chile

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Helaba,
Hier wat nieuws van die andere wereldreizigers, die andere Belgen.
Wij zullen normaal tegen de 12de in Chiloe zijn!Als jullie daar gesetteld zijn in een tof hostelleke, kunnen we misschien afspreken? We zullen wel zien hoe het uitkomt...
Groetjes Ellen en Stijn

by stijnellen

Deze middag zaten we hier met een prachtig sneeuwtapijt. Je kon nauwelijks de baan op en de kinderen moesten bijna met een helikopter worden gehaald en gebracht. Helaas -typical Belgium- schiet er al niet veel meer van over. Alleen een vette brij..
Jullie foto's zijn echt magnifiek. Marc print alle verslagen netjes uit en daarmee is het logboek in de koffiekamer eindelijk wél een graaggelezen iets :-)

by Ian R

Ik ben int geniep jaloers op uw foto's! Ik heb uw 12string al gaan pikken bij uw ouders. We hebben jeroen's mammie en pappie ook even bezocht (en klein zusje).
Ondertussen ben ik aant solliciteren voor een nieuwe job, en Inge is zich volledig mentaal aant voorbereiden op de verhuis naar metropolis Heist od Berg.
Veel groetjes... et hou het huidige tempo van bloggen aan. M&I

by maike-inge

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login