A Travellerspoint blog

Valdivia

sunny

Hola Hola, we hebben alweer wat nieuws te vertellen - some news !

Allereerst... op algemene aanvraag ... een paar kaartjes van waar we zitten in Chile! Hopelijk is het een beetje duidelijk want het is onmogelijk om een volledige kaart van Chile leesbaar te fotograferen.
De kaartjes staan in volgorde van onze reis ...SSCN7809.jpg
-> we vertrokken dus onderaan in het zuiden van Chile (Patagonia): Ushuaia dus..
map_ushuaia.jpg map_torres.jpg map_chiloe.jpg map_valdivia.jpg

Nog ter verduidelijking: PF, het schattige blauwe beestje, was een kadootje van Liesbet´s metekindje (ahijada) Nore ... en volgt ons dus overal op onze reis.

En dan dus Valdivia: na een tip van Sabine en Dries, moesten we hier wel passeren ... alleen al om de zeeleeuwen van dicht bij te bewonderen en te ruiken...
SSCN7810.jpg SSCN7811.jpg
deze vette zeebeesten komen zich elke dag volvreten met vis van de plaatselijke vismarkt.
SSCN7806.jpg SSCN7807.jpg
Het was hilarisch om zien, zeker als ze zich aan land slepen en proestend en briesend elkaars plaatsjes in de zon stalen. De nieuwsgierige toeristen stoven dan gillend naar alle kanten , van het schrikken van het geluid.

Het was hier fiesta de verano, om het einde van de zomer te vieren, dus heel wat leven in Valdivia... met overal verkopers van kleine prulletjes (artesanias) en snoepjes . Verkopers leuren heel de dag met empanadas en popcorn, maar niemand drinkt iets. Enkel sneup! ´s avonds was er veel vertier... van een kickboxing wedstrijd
SSCN7808.jpg
tot het dansfestival met groepen uit verschillende latijns-amerikaanse landen. > zie de filmpjes op Youtube

Overdag hebben we na de botanische tuin en het Parque Saval, onze portie sportwedstrijden gehad (bekeken dan wel te verstaan): mountainbike - paardenjumping - wielrennen - marathon > waar overal meer deelnemers waren dan toeschouwers!

Omdat wij échte belgen zijn, moesten we natuurlijk de plaastelijke ´duitse´brouwerij bezoeken (Valdivia was vroeger een nest van duitse inwijkelingen): Kunstmann - das gute bier. Het is dan blijkbaar ook het enige lekkere duitse bier! SSCN7813.jpg
'Omer': - 'we dedicate our Kunstmann Miel to you!'
ps: deze foto werd genomen alvorens we binnen gingen ;-) - the after party is not for publication!

en dan ... de gerellige foto´s - Liesbet en Jeroen gingen naar het ziekenhuis -- bij Doctor Carlos (die wel weggelopen leek uit medisch centrum West of E.R.) en zuster Sonia.
SSCN7841.jpg SSCN7840.jpg
... wat zou er gebeurd zijn ... Liesbetje kreeg een ijzeren buis in haar linkerhand (om de electroshocks op te vangen????), en de doctor bleef maar ´tranquillo, tranquillo´zeggen ... een dikke verdoving in haar pinkje ... waarvoor die buis diende weten we nog niet ;-) Maar Liesbet loopt nog recht!

Geen erg gelukkig, Liesbet heeft maar een klein wratje laten wegbranden ;-) omdat het op 3 weken tijd al erg gegroeid was en we de komende maanden de ziekenhuizen in Bolivia en Peru NIET willen uittesten! Normaal gezien konden we pas om 16u op afspraak gaan, dus consultatie + producten betalen (een goeie 35 euro) -- maar nee, de lieve doctor Carlos hielp ons onmiddellijk voort, zonder een consultatie aan te rekenen ... dus Liesbetteke werd professioneel verbrand, voor 7 euro! Woepie - alweer een zoveelste voorbeeld van de vriendelijkheid van de mensen hier! Gracias Doctor Carlos!

Voila dat was het voor Valdivia ... zodadelijk met de nachtbus naar Valparaiso

adios amigos!

Posted by joenstock 13:14 Archived in Chile

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

seg, nu laten jullie mij even verschieten zalle!!
ik verwachtte al een gerellig horrorverhaal waardoor jullie in de kliniek waren beland...
gelukkig maar een wratje!!!
PF heeft precies wel dolle pret daar aan de andere kant van de wereld, ons nore vindt het geweldig zijn filmkes te bekijken, doe zo voort dus!!!
groeties en knuffies!!!!!!!!!!!!!!!!!

by Katrien

amai, ik dacht al? een kliniek! gelukkig viel het allemaal goed mee.
wat de zeeleeuwen betreft, ik kan me de stank zo goed inbeelden. wij hebben in australië ook voor die beesten gestaan. echt verschrikkelijk.

lies

by liezebies

Kaartjes zijn duidelijk hoor. En natuurlijk is er ook nog google earth. Ik drukte Patagonia in en waar komen we dan terecht ? Bom op de Kunstman beer factory and restaurant! Toch misschien eerst schrijven dat het om een wratje gaat en dán pas de gerellige foto's. Ik kreeg de stuipen al op het lijf. Voor de rest mooie foto's. Doe ook de groeten als jullie de mannen van Coldpaly tegen komen ;-) (hun Chileense concerten halen zelfs de Belgische pers!)

by Ian R

Voor het bewuste plekje op google earth ga je naar volgende locatie: 39°50'12.50"s en 73°16'42.79"w. (met de laaste versie van GE krijg je zelfs foto's te zien als je het aanklikt. Maar ik moet zeggen: die van jullie zijn veeeel mooier!)

by Ian R

HeOLAba Liesbet & Jeroen,
Die foto’s van in het ziekenhuis vond ik helemaal niet “gerellig”. Wat niet kon gezegd worden van die foto van jullie twee voor die “Duitse brouwerij”. Ik ben er even niet goed van geweest.
Als dit de foto van VOOR het binnengaan was zal het jullie waarschijnlijk niet gelukt zijn om een foto van het buitenkomen te nemen. Maar ik vind het al verdienstelijk dat je nog weet wie er op staat.
Groetjes, Marc.

by m-a-r-c

Haha,
Had den bart goe liggen ... ashem thuis kwam, heb ik efkes gezegd dat zijn zusje in de kliniek lag. Hij werd wit tot achter zijn oren. Ik vulde de info aan met het feit dat je er zeer goed en goedkoop werd verzorgd ... het wit trok tot in zijne trui. En als ik nie direct duidelijk zei waarom, als hij er achter vroeg ... werd hij ongemakkelijk. Ik blijven volhouden dat jeroen wel schoon foto's getrokken had van de operatietafel en het ziekenbed ... toen werd hij ongerust kwaad op zijn barts' !! Goe liggen gehad dus. In l'afrique moogde van mij nog eens een wrat laten verwijderen.

Groeten Tessa en broederlijke liefde van den bart

by barttessa

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login