A Travellerspoint blog

Valparaiso - Pablo Neruda

HOla HOla -
Aangekomen in Valparaiso, groggy van onze eerste nachtbus. Op het eerste zicht een vuile, drukke havenstand met overal ´gehandicapte´bedelaars en vlooienbakken die ooit hond waren.
De bijzondere architectuur van kleine huisjes op de bergen rond de haven maken al heel wat goed.
SSCN7891.jpg SSCN7896.jpg SSCN7890.jpg SSCN7892.jpg
Vooral de wijken Cerro Conceccion en Cerro Alegre zijn erg interessant, waarschijnlijk omdat dit de kunst/bohémien wijken zijn! We vonden daar ons allerbeste ontbijt! Dankuwel voor de tip Sabine en Dries!!

In Valparaiso bezochten we ´la Sebastiana` één van de huizen waar Pablo Neruda woonde. Erg interessant om te zien waar de dichter zijn werk schreef, een klein kamertje met uitzicht over heel Valparaiso (dat waarschijnlijk 20 jaar geleden nog veel mooier was dan nu).
SSCN7895.jpg SSCN7897.jpg
Daarna wandelden we door de wijken Conceccion en Alegre om te belanden in een klein cafeetje. Jeroen bedacht dat zijn vadertje in Belgïe erg grote fan is van Pablo Neruda en hij wel blij zou zijn met een gedichtje ... een hele lieve chileense dame, Ana Lia, wilde ons wel helpen om een gedicht via mail te versturen ... ze reisde alleen, verveelde zich en nam ons daarna mee in haar jeep langs de kust van Valparaiso en langs de badstad Viña del Mar (het Blankenberge van Chile -- afschuwelijk dus) wat zij het ´kerkhof`noemde, want in het chileens is er een gezegde dat als je een dikke nek hebt of naast je schoenen loopt " je leeft alsof je dood bent" (want in de hemel , na je dood, vind je het ultieme geluk).
Ze leerde ons veel over Chile en de mensen kennen én als kers op de taart nam ze ons mee uit eten! Een ongeloofelijk fijne én lekkere vistafel! Haar lijfspreuk was, als je iemand een plezier kan doen , doe het dan!
SSCN7954.jpg SSCN7893.jpg
Het bijzondere was dat de levensverhalen van Ana Lia en Liesbet veel gelijkenissen vertoonden, dat bracht hen al meteen dichter bij elkaar!
Zelfs na 3uur was het afscheid van deze nieuwe vriendin al erg moeilijk!
Jammer dat we de volgende ochtend al de bus hadden naar Vicuña!

Ana Lia, thank you again for the splendid evening, we´ll meet you again someday!

Posted by joenstock 14:58 Archived in Chile

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Ahoooooooo,

den timo begint al te krabbe asem jullie verslag leest, geen plaats voor hem !!!

Dikke bezen van ons alle 4, ene op de kaak van de man des huizes want dieë is een bitteke ziekjes

by barttessa

Newsflash uit Olen:
de sheet is groter geworden, dan bedoel ik de café en nie de sheet zelf. Muur van de cd's is afgebroken, t is nen echte loft nu maar dan wel nog altij in dezelfde style.

by barttessa

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login