A Travellerspoint blog

Punta Choros y los delphines

semi-overcast

Hola todos,

Dit verslagje vanuit Copiapo - tussenstop op weg naar San Pedro de Atacama - waarover we niet veel te vertellen hebben, behalve dan dat Liesbet een 2 daags ziekteverlofje heeft genomen wegens maag en darmklachten. Dus bezocht ze enkel de hostal ;-)

We willen even nog iedereen bedanken voor de foto´s én verslagjes die we al kregen van België! Zo zijn we ook nog een beetje ginder! Zeker blijven doen dus! En ook ferm bedankt voor de cadeautjes en giften waar we ook al veel aan hebben gehad (wasdraad, kruidenpotje, vorkmeslepeltjes, point-it boekje, pillichtje, riemen ...) Muchas Gracias !!

Ok, na al het geslijm nog even een verslagje:
De dagen hiervoor zaten we in Punta Choros, een godverlaten vissersdorpje, dat bijna enkel wordt bezocht door chileense toeristen die dolfijntjes willen zien.
SSCN8094.jpg SSCN8025.jpg SSCN8026.jpg
We gebruikten ons tentje nog eens, en dat aan de waterkant!
Het was niet simpel om er heen te geraken, want geen busvervoer naar Punta Choros, 40km van de grote PanAmericana (de autostrade door Chile). Maar door de hulpvaardige chilenen kwam alles weer goed! Alhoewel Liesbetje daar waarschijnlijk haar ziektekiempjes had opgelopen in een plaatselijk visrestaurantje, waar ze per frietje een liter olie gebruiken...
We namen een klein visserbootje op zoek naar dolfijnen!
En ja hoor, we hadden chance, de liefste dieren van de wereld zwommen en sprongen ijverig rond ons bootje!
SSCN8024.jpg SSCN8023.jpg
SSCN8084.jpg SSCN8086.jpg SSCN8088.jpg SSCN8087.jpg
We moesten wel wat golven trotseren op onze `bijna´ nuchtere maag maar het was de moeite waard! Zie ook de filmpjes op Youtube! via deze link:
http://www.youtube.com/profile?user=liesbetjeroen
En als dessertje kregen we ook nog wat zeehonden en pinguïns te zien en een fijn wandelingetje op Isla Damas, en dat allemaal voor een luttele 15.000 pesos, dat is al beter dan de 100.000 pesos voor de pinguïns in Ushuaïa !
SSCN8096.jpg SSCN8095.jpg SSCN8085.jpg

De chilenen op de camping moesten nog enorm lachen met ons mini-landje, ze konden niet geloven dat ons landje zo klein is als de afstand tussen 3 steden hier ... ze dachten dat wij een grapje maakten.

Nu maken we ons klaar voor 13u bus morgenochtend naar San Pedro de Atacama - vandaaruit gaan we op zoek naar geisers én onze trip naar de Salar de Uyuni om Bolivia binnen te rijden!

Nu nog even wat foto´s van de kaart van Chile -- tzijn de laatsten ;-)
valparaiso.jpg Serena_-_Vicuna.jpg punta_choros.jpg Copiapo.jpg

Adios todos

Posted by joenstock 15:28 Archived in Chile

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

aan jullie klederdracht te zien heb ik de indruk dat het weer véééééééééééééél beter is als bij ons in belgenlandje. wij worden heel de tijd getrakteerd op regen en wind.
de dolfijnen waren prachtig zeker? ik kan me er iets bij voorstellen.

lies(beth)

by liezebies

ge hebt toch goe veel fotos van de dolfis voor u zusje gemaakt, Joen?? en nen dolfijn opgestuurd naar mij :)
grtjs van het thuisfront nu helemaal zonder wijheidstanden en een gezondere Garfield !X

by tesje

Waw zeg, weeral mooie foto's en filmkes.
Na één dagje zonneschijn, wat net te weinig was om ons er niet meer te laten uitzien als een romige platte kaas, is het hier voor de verandering weeral lekker stormy weather met de nodige vlagen. Mijn tripje naar m'n favorietje frituurtje in de Hoogstraat is dus even uitgesteld.
'k Kijk alweer uit naar jullie volgende verslagje eneuh... stay away from the local hostal !!

by Ian R

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login