A Travellerspoint blog

Santa Cruz - op bezoek bij Maarten en Sara

sunny
View from A to Z on joenstock's travel map.

Hola - Hola

vertrek 17u met de nachtbus... na 2 uur rijden klapband... wat blijkt... (bus from hell 2) Flota Copacabana heeft geen reserveband voorzien in hun bus... daar stonden we dan... in een boerengat... middle of nowhere... pikkedonker... niemand die ook maar iets zegt; de chauffeur opent de opbergruimte en gaat er doodleuk in liggen slapen... ondertussen passeren er veel bussen , sommige stoppen maar niemand lijkt onze chauffeur te willen helpen... alle medereizigers laten maar begaan en gaan een pintje drinken... Liesbet`s koorts kwam terug en daar zaten we met een platte band en een hete kop. Plassen konden we in de modder op straat, begluurd door een varken ;-) maar ja, het was dat of een natte broek. 3 uur later kwam er een andere bus; die ons tegen een degelijk tempo naar Santa Cruz bracht...de wegen waren gelukkig redelijk ok, want de vorige weken was er hier overal modder en aardverschuivingen. In Santa Cruz aangekomen om 11u namen we volledig groggy een taxi naar de eerste beste slaapplaats waar Liesbet de rest van de dag kon uitzieken... Residencial Bolivar.
Op het eerste zicht een prachtige hostal met 2 `tamme` toekans.
SSCN8922.jpg SSCN8921.jpg
De toekans prutsen graag met de gastoevoer voor de douches... en bemoeienis van ons werd duidelijk niet geapprecieerd. Voor de rest was de `residencial`bolivar maar een schimmelkot.

Jeroen nam contact op met Maarten en vanaf de volgende ochtend waren we heel welkom bij hun! Spijtig was Liesbet nog te ziek, dus ging Jeroentje alleen op verkenning en `s avonds uit eten met Sara, Tinne en Maarten.

Sara en Maarten zijn super gastvrij en hebben een heel gezellig huis, met 2 lieve honden en een zotte oude papegaai.
We kregen meteen een logeerkamer ter beschikking en ze namen ons op sleeptouw naar een braziliaans -parilla- restaurant (de plaatselijke Colmar) en `s avonds naar de lekkere japanner! jajaja daar moeten we dan helemaal voor naar Bolivia komen... and yes OMER we did have our first SUSHI !!!!!!!!!!! it was a niiiiiiiiiiiiccccccccccceeeeee. Het enige verschil met de japanner in Antwerpen is dat je daar 50 euro p/p betaald en hier 50 euro voor 5 en het was heerlijk ! Dat bracht Liesbet er natuurlijk helemaal bovenop!

├łn wat doet een mens zoal op een zondag... een daguitstapje naar de grote zandduinen van Lomas de Arena... een prachtig natuurgebied, zo`n 17 km buiten Santa Cruz.
SSCN8938.jpg SSCN8916.jpg SSCN8933.jpg SSCN8934.jpg SSCN8935.jpg SSCN8919.jpg SSCN8918.jpg SSCN8920.jpg
SSCN8917.jpg

Sara wist voor ons vrijwilligerswerk te regelen, de komende 2 weken gaan we helpen in `Republica` een opvangcentrum met een school... voor jongeren van 12 tem 16 !! We blijven hier dus wel even hangen voor waarschijnlijk 3 weken.
... binnenkort meer nieuws

Posted by joenstock 11:58 Archived in Bolivia

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Schitterende foto met de toekan!

Wel opletten dat ze je vingers niet afbijten, want we zouden het erg vinden dat jullie geen berichtjes meer kunnen intikken...
Hoe is het in het schooltje ?

by Ian R

Jullie moeten die geschifte papegaai loslaten in de natuur !!!!!

by barttessa

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login