A Travellerspoint blog

Callecruz - La Republica - vrijwilligerswerk WEEK 2


View from A to Z on joenstock's travel map.

Hola Hola Lieve Vrienden,

Om ons wat te ontspannen in het weekend gingen we naar de grote Vlindertuin (vlinder is in het spaans MARIPOSA) in de buurt van Santa Cruz, met zwembaden en prachtige natuur... met een echte luiaard...de eerste die we ooit in`t echt zagen ;-)
SSCN9257.jpg SSCN9258.jpg SSCN9259.jpg

Maandagmiddag: onze tweede week in Republica gaat van start... en bij toeval waren er nog 2 belgische meisjes: Sarah en Reina. Zij komen voor 2 maanden vrijwilligerswerk doen.

Aan alle vrienden: nogmaals !!BEDANKT!! voor al jullie giften! We hebben er hier al meteen gebruik van gemaakt in `La Republica`. We kochten in het weekend in Santa Cruz bergen knutselgerief en educatiefmateriaal: vingerverf, plakaatverf, borstels, tekenpapier, crèpepapier, kleurpapier, puzzels voor kleuters, telraampjes, houten letterbordjes...

Via Sara en Maarten gaan we regelen dat de jongens op nieuwe stoelen en aan nieuwe tafels kunnen zitten!

Als er dan nog centjes over zijn gaan we die bewaren om in een ander project te investeren in Peru of nog later in Afrika (vrijwilligerswerk in Zambia, Tanzania of Kenia).
SSCN9255.jpg
Liesbet werd juf in de kleuterklas, gewapend met vingerverf en kleurplaten.
SSCN9249.jpg
Ook Jeroentje het 10e kleutertje deed ijverig mee.
SSCN9248.jpg SSCN9254.jpg
De kleuters wisten niet wat hun overkwam en wisten niet waar eerst te beginnen smossen. Gelukkig kon Liesbet de horde in bedwang houden en maakten de kleutertjes mooie kunstwerkjes.
SSCN9246.jpg

Na de les begonnen ze liedjes te zingen en bedankten ze ons (en jullie natuurlijk!!) uitvoerig voor al het materiaal! Liesbet kreeg er de krop van in de keel.

We werden ook nog eens engelse leraars, deze keer leerden we de klok en de dagen van de week en de maanden.
SSCN9245.jpg

Voor de grotere jongens van Republica hadden we muziekcd`s, verf, t-shirts, gezelschapspelletjes en schilderdoekjes gekocht.
SSCN9253.jpg
SSCN9226.jpg SSCN9227.jpg SSCN9250.jpg SSCN9251.jpg SSCN9252.jpg
Dat viel wel degelijk in de smaak, ze begonnen meteen met tekeningen op de t-shirts te zetten om ze dan nadien te schilderen... en vanaf ze droog waren weken de t-shirts geen minuut van hun kloeke borstkas.

Er was ook nog een nieuwe bewoner in `La Republica`de kleine Reyna.
SSCN9260.jpg
Het hondje woont bij de boer van la republica, Don Susano.
SSCN9261.jpg
Hij verzorgt de dieren en de tuin.
Er zijn ook paarden waarop de jongens soms kunnen paardrijden...
SSCN9247.jpg callecruz_..etpaard.jpg
Liesbet deed ook een poging, maar zonder zadel op zo`n klein paardje was niet simpel. De jongens gaan in galop door de wei of het niets is, ook al belanden ze daardoor in de vijver ;-)
eduardo_waterhorse.jpg
SSCN9244.jpg

De dag daarna was het meteen spelletjesavond: Machiavelli (dat we vertaalden in het spaans en meteen een topper werd), stratego, Who is It? (het overbekende Wie Is Het? !)...
We kochten ook touw om armbandjes te maken en dat vonden ze ook fantastisch; heel de dag door waren ze aan het vlechten. We hadden ook al wat digitale fotos laten afwerken zodat de jongens die konden hebben.

Vanuit Republica - de jongens en hun begeleiding - moeten we jullie allemaal dubbelendik bedanken!
SSCN9243.jpg
Ze hebben ons meermaals uitvoerig bedankt. Jullie hebben de jongens echt een heel fijne tijd bezorgt en er zullen nog vele leuke dagen komen dankzij het nieuwe gerief! Een dikke boliviaanse KUS !!!

Vrijdag hebben we voorlopig afscheid genomen van Republica (wat alweer een zeer emotioneel moment was), want komende week willen we gaan helpen in de Guarderia (kleuterklas) en bij de mobiele school (een project waarbij de straatkinderen les krijgen op straat = straathoekwerk).

Posted by joenstock 08:18 Archived in Bolivia

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Heyla ! Wat een zalige reportage :-) Echt super wat jullie allemaal hebben kunnen kopen.Schitterende knutselwerkjes. De Gabbers bij ons zouden het ni beter kunnen dan dat Liesbet en Jeroen het de kleuters daar aanleerde ! Er zullen daar wel veel lachende gezichtjes hebben rondgelopen zeker ?
Hier is't al een tijdje mooi weer, Stef Kamil is bevallen (van een schitterende cd!) en The Police komt twee keer naar't sportpaleis... 't leven is mooi !

Ian, 00.31u.

by Ian R

amai, knap werk dat jullie daar verrichten. echt de moeite. lijkt me leuk om die kinderen en jongeren zo blij te maken.

bedankt voor jullie kaartje, het deed ons echt veel plezier.

kus
liesbeth

by liezebies

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login