A Travellerspoint blog

Puno - Floating Islands Tour


View from A to Z on joenstock's travel map.

Hola Hola Amigos

We zijn er alweer snel met een nieuw verslagje! Onze tweedaagse tour naar de ´drijvende´eilanden van Isla Uros en de twee andere eilanden op het Titicaca-meer: Isla Amantani en Isla Taquile.

Alweer weer prachtige dagen, het kuddegevoel in de toeristenstroom niet meegerekend... we gaan ons peren nog zien op Machu Pichu...
Wat een reuze verschil Bolivia en Peru qua toerisme... in Peru word je vanals je een stap over de grens zet lastig gevallen door ontelbare verkopers... van artesanias tot wc-papier--- om zot van te worden... elke meter; AMIGO AMIGO... CHOCOLATE? BEBIDA? MANZANILLA???? fioeewww--- wat willen wij graag doorspurten naar de hopelijk minder toeristische Noordelijke Jungle van Peru.

... dat moest even van ons geteistert toeristenhartje...

...dus terug naar de eilanden...

Als je in de streek van Puno bent zijn de drijvende eilanden een must! Voor de rest is hier niet veel te beleven.

SSCN9672.jpg SSCN9670.jpg SSCN9667.jpg

De bewoners van de drijvende eilanden leven nog steeds traditioneel en verdienen centjes door hun spulletjes aan toeristen te verpatsen... het grappige was wel dat als je op de uitkijktoren klom je achter de mooie ´traditionele´rieten huisjes - grijze metalen barakken zag staan waar de mensen s´avonds na hun toeristenplezierdoendag rustig tv gingen kijken...

SSCN9666.jpg SSCN9665.jpg SSCN9669.jpg SSCN9668.jpg SSCN9673.jpg

maar... de eilanden zijn wel erg knap om zien!

Ons tourbootje bracht ons daarna naar Isla Amantani waar we opgewacht werden door ons quechua gastgezin... neenee geen verkopers van de Decathlon.. maar wel een heel vriendelijk koppel van 50 dat ons graag ontving in hun primitief huisje.

SSCN9664.jpg SSCN9662.jpg SSCN9660.jpg SSCN9661.jpg

We vlogen 100jaar terug in de tijd en hielpen koken op het houtvuur. De bewoners van het eiland weten hotels en andere toeristische rommel te mijden op hun eiland!
Onze gastvrouw was een keukenprinses en we aten met veel smaak het aangeboden vegetarische eten!

´s avonds bewonderden we de zonsondergang en de opkomst van de volle maan! Heel romantisch ;-)

SSCN9658.jpg

entonces......tatatata FIESTA TRADITIONAL!! We kregen van ons gastgezin traditionele kleding... een poncho voor het peyzeke en liesbetje in vol traditioneel gewaad... allemaal zelfgemaakt door de vrouw!

SSCN9655.jpg SSCN9652.jpg

Liesbet kon aan de lijve ondervinden hoe leuk het voelt om een corset te dragen ;-) Spijtig genoeg bleef onze gastvrouw thuis wegens een beetje ziekjes..
We trakteerden onze gastheer Crispo op een paar pìntjes en binnen de kortste keren vlogen we over de dansvloer!

SSCN9653.jpg SSCN9654.jpg

Moe van het rondzwieren gingen we naar ons bedje bij kaarslicht.
Ongeloofelijk maar waar werden we snachts gewekt door oorverdovende neerslag.. het hagelde dat het kletterde en ´s morgens zag heel het eiland wit, het leek net sneeuw ;-) Verwacht het onverwachte--- dus ook in Peru !!

Om 8u het bootje weer op en richting Isla Taquile om de traditionele klederdracht te bewonderen en met de kudde langs artesaniawinkeltjes te worden gedreven ;-)

SSCN9651.jpg SSCN9650.jpg

Gelukkig konden we na onze koopgekte in La Paz weerstaan aan al het moois.

Dat was weer fijn fijn fijn... morgen en route naar CUSCO -- op naar één van de wereldwonderen: MACHU PICHU

adios todos!!!

Posted by joenstock 17:10 Archived in Peru

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Ik vind dat liesbet zo naar belgië moet komen in de kleedjes van ginder :)
Weer een mooie ervaring, maar toch wel een beetje fake dan met die barakskes.

by barttessa

Yuu Peys,

Zalig in die traditionele kleren, wij hebben zo op Amantani ook de ziel uit ons lijf geswingt in dat parochiezaaltje. Taquile vond ik ook maar niets, maar bereid u voor op Aguas Calientes, niks te doen en supersupertoeristisch (zorg dat je daar niet langer dan een kwartier moet blijven ;-) Machu Picchu bezoekt ge best om 6 a.m. voor dat de zon is opgekomen en de toeristen zich exponentieel beginnen te vermenigvuldigen.
Geniet er nog van, Cuzco is wel een mooi stadje.

by Boris M

ola amigo's
ja Lies da authentiek kostummeke doet mij een beetje denken aan de zonnepakje dat je droeg op skiverlof tijdens een karnavalbal! Alleen nu schitter je wel veel harder dan toen.. hi
jullie blijven dat fantastisch doen, ik geniet dank zij jullie verslagen een klein beetje mee! wel een groot contrast met de verbouwingswerken hier op de Larumseweg, snik! Nicky

by baxie

we komen hier al wa meer te weten dan ze ons in peking express allemaal vertellen. ijzeren barakken achter de drijvende eilanden? ?

lies(beth)

by liezebies

Prachtige foto's weeral, al die kleuren... veel van die dingen die je beschrijft of die op de foto's staan staan ook tot in de kleinste details getekend in oude Suske en Wiske boeken :-)
Intussen is't hier maar frisjes, na 5 weken droogte. Maar het nieuws dat TOOL en Nine inch Nails ons landje aandoen tijdens m'n eerste vakantiedagen in augustus maakt alles goed !

by Ian R

Schitterend die kleren! Gelle ziet er beeldig uit! Ge komt gewoon idd zo naar België, en dan is de aanpassing miss minder groot he! Zeg Lies, onze Door hee intussen uw zwembroekse al aangehad tijdens den hittegolf hier he, kzal er is een fotoke van doorsturen. En kzie net op de kalender, tzal ni lang meer duren dat jullie effe in ons kleine landje arriveren... spannend he... geniet er nog van! Knappe foto's!

Veel groetjes Raf, Els en Door xxx

by pauweltje

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login