A Travellerspoint blog

Pisco: Islas Ballestas y Reserva Paracas

Hola Hola Amigos,

Vanuit onze chique residentie in Lima, te gast bij familie Escobar, een berichtje over Pisco!
We reden met de chique nachtbus van Cruz del Sur, met stewardessen en zelfs Bingo > met kans op een retourticket... helaas pindakaas... (jaja Bussie , hier was je in je nopjes geweest!!!) van Cusco naar Ica.
We waren bovengezeten in de dubbeldekker aan het raam vooraan, binnen de tien minuten allebei helemaal misselijk van de verschrikkelijke bochtenbaan ;-) dus veiligerwijs een zeteltje of tien naar achtergeschoven ;-)

Ica beviel ons niet (grauw en druk) en daarom reden we maar meteen met local bus naar Pisco, samen met onze nieuwe reiscompagnon... <INGE> een hele lieve nederlandse psychologe uit Valkenburg.

Pisco zag er ook niet echt uitnodigend uit maar we regelden meteen 2 tours:
samen met onze vriendelijke taxichauffeur/gids Mario (die meteen een oogje had op Inge) gingen we dezelfde middag nog naar Paracas - prachtige woestijnlandschappen aan de oceaan met vervaarlijke kliffen en rotsformaties waaronder - el cathedral - Jeroentje waagde zelfs een plonsje in het ijskoude water!

SSCN0020.jpg SSCN0023.jpg SSCN0019.jpg

Mario bracht ons bij het ondergaan van de zon naar de vismarkt van Pisco, vol dronken vissers en viskuisende vrouwtjes... overal lag vis op de grond...
De pelikanen zoefden over onze hoofden!

SSCN0018.jpg SSCN0017.jpg SSCN0016.jpg

We kochten in een zotte bui 4 verse ´levende´krabben (voor 2 sol = 1/2 euro ;-)... samen met wat groenten op de plaatselijke markt... en ´s avonds kookten we de krabben ... met gevaar voor eigen leven want een krab had in haar laatste stuiptrekking Jeroen bij zijn pietje... eeuh .. handje
-... maar... we hadden een schitterend peuzelmaaltje!!

SSCN0011.jpg

Dag 2 naar de Islas Ballestas... de bekende vogeloverspoelde eilanden voor de kust van Pisco...
We scheurden met de speedboot over de golven en genoten van dit natuurspectakel!

SSCN0010.jpg SSCN0007.jpg SSCN0006.jpg

We zagen ook een Nasca-achtige tekening in de bergen van een grote kandelaar, daar honderden jaren geleden gezet door Inca´s.
De zeevogels aan de eilanden hebben het er zeer goed naar hun zin en ze doken dan ook onafgebroken langs de boot naar verse vis!
We namen nog wat fotootjes van de brullende zeeleeuwen / pinguïns en een rots waar de vogels met duizenden samengepakt zaten!

SSCN0005.jpg SSCN00021.jpg
SSCN00011.jpg
Na een deugdoende koffiebreak met Inge maakten we ons klaar om uit eten te gaan in Pisco! Heerlijke verse Cebiche... best vergelijkbaar met hollandse maatjes met limoensap... en andere verse vis.
De volgende dag busje richting Lima, we waren al zenuwachtig want in Cusco hadden we op een ruïne ´Luis´leren kennen, een twintiger die nog bij zijn familie woont in Lima... en hij had ons uitgenodigd!
Onderweg naar Lima zagen we veel barakken in de woestijn, waar nog steeds veel arme mensen leven.. taferelen die we ongetwijfeld in Afrika ook zullen zien... daar werden we even stil van alvorens in de imense drukte van Lima terecht te komen.
Zenuwachtig zaten we te wachten in de busterminal, niet wetende waar we gingen terechtkomen… maar we haden er veel vertrouwen in want Luis had ons al een aantal smsjes gestuurd… en en en…. Ons vertrouwen werd meer dan beloond!
We werden met open armen ontvangen… we vielen weer met ons gat in de boter… de familie Escobar.. mama Sofia, de bomma, papa Luis en de twee kinderen ontvingen ons al koningen! De mama zorgde 3 keer per dag voor eten en weigerde ook maar één enkele sol bijdrage! Ze deed onze was en we gingen samen een avond op stap alvorens we naar Iquitos zouden vertrekken! Onze laatste dagen Peru zijn ook al verzekerd want de familie stond erop dat we terugkeerden naar hun huisje alvorens naar België te vliegen!
Het voelde eigenaardig om terug naar westerse supermarkten te gaan en alles te zien zoals thuis!
De 2e dag gingen we het archeologisch museum bekijken waar op de bovenste verdieping ook een fototentoonstelling was over de terroristische beweging Sendero Luminoso 1980-2000… heel erg interessant! Op café ´s avonds leerde familie Escobar ons alle typische hapjes van Peru kennen… waaronder gemarineerd runderhart… yucas fritas én natuurlijk Pisco Sour! De lessen van Luis staan nu op youtube!!
KLaar voor de jungle trip in de MUYUNA LODGE!
ps: we kregen nog een berichtje uit Santa Cruz - Bolivia
we staan in het krantje van Julian, de man die de guarderia coördineerde, met een enorm dankwoord voor alle hulp!!!!! Fotos volgen!!

Posted by joenstock 08:40 Archived in Peru

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

HeOLAba, het eerste deel van jullie gastronomische wereldreis zit er bijna op. Wanneer en met welke vlucht komen jullie eigenlijk terug? Ondertussen wordt er op eBay flink geboden op de exclusieve achtergelaten drinkbeker van Liesbet. Na 13 biedingen is het bedrag, ten voordele van het Bolivia of Afrika project, opgelopen tot 13,75 euro.
Ongelooflijk hoe vlug zo een periode voorbijgaat als je ziet dat jullie al een half jaar op picknick bent. Voor jullie gaat de tijd waarschijnlijk nog vlugger voorbij.
Als Liesbet één ding geleerd heeft is het wel dat de bus van Horst toch niet zo’n krot is ondanks dat ze deze week 20 jaar wordt. De vlaggetjes en de snoepjes voor de kinderen liggen klaar. Groetjes, Marc.

by m-a-r-c

PISCO SOUR is hééééérlijk! Heb het hier ook al gedronken bij een Peruaanse ex-collega; njamie! én te verkrijgen (de pisco althans, de rest zelf bijdoen maar dat wist je al)in de Antwerpse koekenstad! Nostalgie nostalgie...!!!! Doei! liesbeth R

by Liesbeth R

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login