A Travellerspoint blog

Cajamarca - Baños del Inca - Huanchaco


View from A to Z on joenstock's travel map.

HOla Hola Amigos,

Allereerst:

!!!!!!!!!! KAROLIEN EN IVO - PROFICIAT MET CEDRICje ;-) !!!!!!!!!!!!!!!

Na alweer een uitputtende busrit kwamen we om 4u59 aan in de busterminal van Cajamarca. Het was nog donker dus wachtten we nog eventjes tot de zonsopgang alvorens de gevaarlijke wilde wereld weer in te duiken!!
Dit keer lieten we ons niet meer beetnemen door de zagende taxichauffeurs aan de terminal en namen we verstandig als we zijn een micro-busje of ´combi´ ... handig is dat niet met beregrote rugzakken maar het kost maar een halve sol, dus dat loopt lekkerder dan een taxi van 7 sol (jajaja we zagen hier over nog geen 2 euro voor een taxirit ;-) >> hup richting Baños del Inca, een gehuchtje buiten Cajamarca waar een groot thermascomplex (stoombaden) ligt.
Weer op zoek naar een hostal dat niet meer bestaat... de FOOTprint Guide blijkt dus niet altijd up to date!! Maar eind goed al goed... een fijne hostal tegenover de thermas...
Rugzak afdroppen en zwembroekje aan... THERMAS HERE WE COME!!

De warmwaterbronnen zijn 80 graden...

SSCN0601.jpg

... daar kan je natuurlijk niet in, maar de naburige baden zijn gemengd met wat koeler water zodat ze rond de 60-65 graden bungelen...
We zaten in een privé-bad en waanden ons Griekse Goden ;-) heerlijk na een heavy bus!

SSCN0614.jpg SSCN0602.jpg

Jeroentje had het wel wat onderschat want bij het rechtkomen uit het bad bleek hij nogal redelijk zombie-wit geworden... puur en wit ;-) en dan hebben we het niet over chocola ;-)
Gelukkig verdween de appelflauwte na een paar minuten en strompelden we moe maar voldaan naar de hostal.

SSCN0611.jpg

De dag daarop Cajamarca gaan verkennen en weer de geschiedenis in gedoken naar een Inca-site! Deze keer naar de Ventanillas de Otusco -- Inca-graven uitgehakt in een vulkaanrots.

SSCN0612.jpg SSCN0613.jpg

Erg de moeite, die Inca´s waren toch straffe gasten!!

Weer een busje... op naar Huanchaco, een surfdorp aan de kust niet ver van Trujillo. Onderweg wilden we weer een arm diertje bevrijden, maar de kok van het restaurantje had een te groot mes dus lieten we de arme aap maar aan zijn vaste ketting. Wat is hier toch weinig respect voor dieren... ze worden enkel gebruikt om toeristen te plezieren... sadistisch aangelegde toeristen dan toch...

SSCN0608.jpg

Op aanraden van Thomas en Marij gingen we rechtstreeks hiernaartoe en namen we geen hostal in Trujillo ;-)
Spijtig genoeg zat het weer niet echt mee en konden we enkel onze laatste dag genieten van een mooie zonsondergang met surfers op de achtergrond en de vissers met hun Totora-rieten bootjes.

SSCN0609.jpg

We bezochten in de buurt van Huanchaco de archeologische site van CHAN CHAN, een paleizen complex (20 vierkante km) van de CHimu-cultuur. Alweer erg de moeite mede dankzij onze gids José die ons mee terug in de tijd nam!

SSCN0652.jpg SSCN0661.jpg SSCN0660.jpg SSCN0658.jpg

Dezelfde avond namen we een bus naar een bestemming die ons heel nieuwsgierig maakt. HUARAZ aan de COrdillera Blanca. het peruaans Zwitserland... met een echte SOfa Cama bus deze keer ;-) lekker dikkenekken uithangen dat mag ook al eens na al die smützige hostals en vieze bussen ;-)

Hasta Luego Amigos

Posted by joenstock 16:32 Archived in Peru

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login