A Travellerspoint blog

Bye Bye Zambia - Hello Malawi

-17 °C

Hello everybody..
..hier zijn we weer... maar 3 verslagen op 1 maand... wat een schandaal... onze fans zo in de steek laten ;-)

We zijn ondertussen veilig aangekomen in de hoofdstad van Malawi: Lilongwe, waar we verblijven in een kloosterachtig guesthouse... maar geen paniek we zijn nog niet bekeerd ;-) we kunnen na een maand eindelijk nog eens in een bedje slapen... en niet op een hard matteke!

We zijn alvorens hier heen te komen nog in het prachtige South Luangwa National Park niet ver van Mfuwe in Zambia geweest. Opnieuw op zoek naar beestjes na ons tripje int Kafue NP...

Eerst van Lusaka met alweer een gerellige krotbus (Nps) naar Chipata. De krotcar die alle 5 voet stopte en dan nog onderweg een jeep flankeerde (of hoe zeg je dat als een bus een auto ramde ;-)

In Chipata werden we aan de busterminal onmiddellijk overstelpt door "hulpvaardige" taxichauffeurs.. en na we wat zoete aardappelen en tomaatjes hadden gekocht, lieten we ons dan maar voeren naar Dean's Hill View. Een hele fijne campsite van de 40jarige Brit 'Dean' die al 14 jaar in Zambia woont. Het was een oase van rust en Dean wist ons nog leuke tips te bezorgen over Malawi.. onze volgende stop.

Dean had zelfs een friteuse in zijn keuken en we konden de drang niet weerstaan en maakten 'verse' zoete aardappel frieten.... HEEEEEEEEEEEEEERRRRRRRRRRLLLLLLLLLLLLLLIIIIIIIIIIIIIIIJJJJJJJJJJJJJJJJJJKKKKKKKK
eindelijk nog eens frietjes.. niet te vet... twee keer gebakken... wat een verademing na 6 maanden brolfrieten.... jaja dat belgzijn het is me wat...

Van bij Dean vertrokken we met de lieve taxichauffeur Penias en twee Polen: Anna en Thomas richting het Flat Dogs camp aan de rand van het South Luangwa park.

tomannalies.jpg

De weg Chipata - Mfuwe was voor een groot deel "potholes" in het rode zand... diepe putten dus... en Penias vlamde goed door, dus stof aten we genoeg ;-)

aids.jpg nshima_bike.jpg

Maar we kwamen veilig en wel aan op het Flat Dogs camp... flat dogs zijn krokodillen ;-) en die zaten dan ook gretig te azen aan de rivieroevers van de Luangwa rivier...

Op de campsite van Flat Dogs waren zelfs platforms om in de bomen te slapen... een beetje verder weg van de olifanten... want het was snel duidelijk dat de campsite veel bezoekers kreeg.... Hippo's, Bavianen, Velvet Monkeys en natuurlijk de grote Olifanten waren allemaal vaak geziene gasten op de camping ;-)

olifant_campsite.jpg stork.jpg leeuwin.jpg

Maar in een tentje ben je veilig, de beesten zien dat als een geheel en dus doen ze je niks... net hetzelfde als je in een jeep op safari bent zien de leeuwen je als een geheel en niet als hapklare brokjes in een tinnen blikje. Spijtig genoeg was er voor ons geen boomkamp meer vrij en sliepen we dus op de grond ;-)

Op de camping ontmoetten we nog twee gezellige duitsers die nu woonden in Zuid-Afrika... gezellige avonden gegarandeerd ;-)

Over South Luangwa word gezegd dat het het mooiste park is van Zambia. We deden 2 game drives (ochtend en avond) met de gidsen van Flat Dogs... de ochtendrit was erg fijn maar op de avondrit hadden de gidsen er precies geen zin in en gelukkig zagen we snachts nog 2 leeuwinnen jagen want anders was het maar een magere vangst geweest.
De leeuwen passeerden toen wel heel dicht langs onze wagen... kippenvel gegarandeerd ;-) want ze waren niet goed gezind omdat hun verse Impalas waren gaan lopen ;-)

http://youtube.com/watch?v=DNLMhhpYhv8

Na 2 dagen Flat Dogs trokken we opnieuw taxigewijs naar Chipata om nog 2 nachtjes bij Dean uit te rusten en ons klaar te maken voor Malawi.

2 dagen later bracht onze vaste taximan ons naar de grens met Malawi en verlieten we Zambia! Klaar voor een nieuw verhaalhoofdstuk... op de grenspost kwamen net 2 New-Zeelanders aan en we kregen op slag een lift tot in Lilongwe, de hoofdstad van Malawi... Chris was uitvinder en probeerde een nieuw soort drinkbus te verkopen... wie weet zien we zijn product nog ooit terug in Decathlon of As Adventure wie weet...

Wat meteen opviel over de grens was dat de weg in het armere Malawi toch veel beter onderhouden was dan in Zambia... dus we bleven van stof en hotsenbotsen gespaard!

In Lilongwe zitten we nu in St-Peters guesthouse, een guesthouse van de kerk... dus we moeten braaf zijn ;-)
Onze volgende stop zal Mzuzu worden, meer in het noorden van Malawi.. van daaruit willen we naar Nkatha Bay om duiklessen (PADI-course) te volgen... daar kijken we al naar uit! Want Lake Malawi moet prachtig zijn, boven en onder water!

Dikke kussen allemaal en tot onze volgende!!

Posted by joenstock 07:37 Archived in Zambia

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

HeOELAba, heb juist jullie "youtube" filmpje bekeken. Eindelijk het bewijs dat je mijn "generatorpillampje" hebt gebruikt. Verder nog een leuke reis en toch maar oppassen met al die wilde beesten. Al heb ik de indruk dat het 100 x gevaarlijker is om de Bredabaan over te steken. Groetjes uit het Belgenland. En vergeet morgen niet de nationale driekleur uit te hangen. 't Is immers de nationale feestdag. Alleen al om de toespraak van de koning te missen zou een mens naar Afrika vertrekken. Groetjes Marc.

by m-a-r-c

amai, amai, het is weer de moeite waard zenne. wel een heel andere reis dan zuid amerika hé. wel grappig dat krokodillen daar flat dogs genoemd worden. geef mij dan maar nen gewone hond.
lies

by liezebies

hey alletwee!!

tijdje geleden dat wij hier nog ens zijn komen kijken, maar ja, we zijn terug in ons alledaagse leventje gestapt van "weinig tijd" enzo...!
Ineens een heel andere wereld daar in afrika!!

kvertel jullie er ook nog snel bij dat wij ondertussen ons ... eerste kindje verwachten, en rarara... het werd hoogstwaarschijnlijk verwekt op 4000m hoogte in copacabana, waar we jullie ontmoet hebben!! haha!! tis dus een half boliviaantje!!!

doe het daar nog goed, en geniet ervan!!

groetjes
jo&mo

by chocita

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login