A Travellerspoint blog

Fin del Mundo - Ushuaïa

semi-overcast 10 °C


Allereerst het tijdverschil met belgenland bedraagt - 4 uur , zo dat weten jullie dan ook weer : om onze tijdstippen te weten kan je altijd volgen via http://www.worldclock.com

Vroeg opgestaan (4u30) voor de vlucht Buenos Aires > Ushaïa om dan in een taxi te belanden waarin we uitwaaiden op een veel te vroege zwoele woensdagochtend. Om dan een uur te vroeg bij de incheck te staan::: die jeroen toch ::: Positief punt: veel beenruimte 'again'

We zijn nu veilig en wel op het einde van de wereld - el Fin del Mundo - Ushuaïa. (ietske verder en je valt eraf): Van een zalige 30 graden in Buenos Aires zitten we nu in 10 graden.

SSCN6646.jpg SSCN6645.jpg SSCN6648.jpg

Zoals je kan zien, winterse taferelen en dan is het hier nog wel ZOMER ... Op zoek naar onze eerste hostal bleek al een klucht want het is hier nogal toeristisch volgeboekt... gelukkig vonden we een kleine auberge met een totaal maffe huisbaas Hector. De volgende dag andere hostal gevonden: Yakush, een heel fijne gezellige hostal waar we de eerste avond al gezellig tafelden met 2 zwitsers!

19/01 onze eerste wandeling in de bergen - Cerro del Medio
SSCN6642.jpg SSCN6643.jpg SSCN6641.jpg

Prachtige wandeling naar de bergen achter Ushuaïa met een mooi zicht, spijtig een beetje bewolkt maar heel fijn! Onderweg tussen de bossen ontdekten we bewoonde houten hutten en erg vreemde zwammen aan de bomen. Als iemand zin heeft om in een hutje te zitten, er is hier plaats genoeg.

Overal hier in het dorp staan prachtige bloemen - Lupinos - en op elke hoek van de straat een popcornverkoper.
SSCN6640.jpg SSCN6647.jpg

Nu gaan we een goeie 'lomo' bakken, een dikke argentijnse biefstuk met een heerlijk glaasje argentijnse rode wijn... mama en papa peys, verhuis maar naar hier, de wijn kost hier 3 keer niks ! En Kaatje, jij kan hier niet veel komen doen, want in plaats van choco krijg je hier enkel uitgesmeerde caramellen op je bokes!

SSCN6639.jpg

Morgen gaan we op bezoek op Pinguïn-eiland en maandag 12 uur met de bus naar Chile > Punta Arenas!

ps: merci Marc voor de foto's!

Chao Liesetta Y Jeron

Posted by joenstock 12:53 Archived in Argentina

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Helaba Liesbet & Jeroen,
in een vorig bericht heb ik verteld dat er een storm met windkracht 10 over ons heen is getrokken. Je kan op foto:
zien dat keidikke eiken doorgebroken zijn als een lucifer.
Bewuste eik stond achter de fietsenstalling en heeft het kippenhok van onze rijke gebuur verwoest. Zoals het een rijke buur past heeft die geen gewone ordinaire kippen. Gevolg is dat er 17 dure sierkippen op wandel gingen op het domein. Tegen etenstijd waren ze gelukkig allen terecht. Af te wachten valt of de ei-productie niet stilvalt. Dit kan ik moeilijk uitleggen aan de verzekering.
Groetjes Marc

by m-a-r-c

Helaba Jeronimo & Lisa,
Eindelijk heb ik tegoei door hoe dat die commentaren marcheren.
Dit is meer iets voor mij dan het drukke buenas aires, op het weer na dan. Ik wou dat de machine van kapitein Kirk echt bestond, dan was ik zo daar.
Jullie laten ons zeker niet in de koud met jullie reisverslagen. Doe zo voort!
Teske

by barttessa

Dag Liesbet en Jeroen,

Mooi mooi, kijk eens aan. Iedere keer leuk om jullie verslagjes te lezen. Itsa naise!
Buiten een fiks uit de kluiten gewassen voorjaarsstormpje dat over ons heen is getrokken loopt alles hier zijn gewone gangetje.
Jullie visjes doen het hier ook prima, nog maar nul dood gegaan of opgegeten.

Nog veel plezier aldaar en groetjes.

(wanneer kwamen jullie nu weer terug?)

by Roel

Helaba,daar alles goed zo te horen en te zien. Toch tof dat er zo een ding bestaat als de pc. Zo blijven we goed op de hoogte en krijgen we leuke kiekjes te zien. Hier alles OK buiten de rukwinden en de regen. Met onze kleine "drol" is alles ok. Hij geeft jullie alvast een kushandje maar helaas zien jullie nu dat niet. Denk maar als er iets nat komt aangevlogen dat zijn zoen is! Dikke knuffel en tot heel snel.
Sabine en Dries.

by Ro-Sa

amai, het lijkt me echt wel de moeite. kei tof al die verhalen en foto's.

lies

by liezebies

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login