A Travellerspoint blog

Mount Mulanje

-17 °C

Hello Hello

Eerst en vooral aan iedereen een heel dikke merci voor de tonnen en tonnen verjaardagswensen aan het adres van ons Liesje... Jeroentje zag al groen van jaloezie want iedereen was hem vergeten in het druilerige Bolivia op 14 maart ... snif snif .. en zelfs Liesje was toen ziek... de wonde is diep...

Maar swat... daar zullen we wel niet van dood gaan, die Jeroen is maar een platjanus...hihihi

ZOdus, dikke merci ;-)
Het was een fijne dag, Jeroentje had gelezen dat de Carlsbergbrouwerij in Blantyre te bezichtigen is en als echte belgen is het wel fijn om dat eens te gaan bezien... en te proeven natuurlijk ...
Na wat zagen (want voor 2 wazungu doen ze dat normaal niet ;-) als je geen dikke zakenman bent) kregen we voor Liesjes verjaardag een prive rondleiding door de brouwerij. We leerden alles over het brouwen van 'Green' 'Stout' en 'Special' ... maar het belangrijkste was dat we na de rondleiding zo maar even 10 flesjes kregen om te proeven!!

SSCN1320.jpg

JoepieJoepie! en dat met Big Brother Africa op de achtergrond ;-) jaja die besmetting is zelfs tot hier geraakt! De bekende leuze luid hier dus: SAVE WATER - DRINK BEER

Liesbetjes verjaardag werd een echte culinaire uitstap .. smiddags Mozarella-tomaat slaatje ..wat was dat lang geleden .. onze smaakpapillen vlogen door het plafond ... en als kers op de taart .. het chiqstue restaurant van Blantyre : 21 Grill .. naar onze Belgische normen (20 euro per schotel) nog zeer deftig dachten we ;-)
De obers kwamen zelfs zingen voor ons Liesje met een ijscreme met kaarsjes!!

Maar genoeg feestgedruis ... tijd voor nog eens een fijne uitstap naar de bergen!

Malawi is echt een prachtig land... het bezit niet enkel het schitterende Lake Malawi maar heeft ook een heus bergplateau waar hiking een lieve lust is: Mount Mulanje!

Vanuit Blantyre gepropt op de minibus naar Limbe en vandaaruit nog gepropter op de minibus naar Mulanje, het dorpje aan de voet van het bergplateau.
In Mulanje was wonderwaar een echte pizzeria ... om de moedige bergwandelaars te verwennen... en dat kunnen we natuurlijk niet laten liggen...twas een heerlijk pizza... zo lang geleden...
Maar daar ging deze trip natuurlijk niet om... twas om te wandelen!!!

Na een beetje onnodige info in het INfo Mulanje kantoortje (waar de porters en gidsen al stonden te springen om ons uit de nood te 'helpen') terug op een pick-up richting Likhubula ... het Forrest Office.

In het dorpje werden we afgedropt, nog even onze benen strekken richting office. Langs alle kanten kwamen porters en gidsen vragen of ze mee met ons de berg op mochten. Na veel moeite ze kunnen afwimpelen en het office bereikt.
We kregen van daaruit een porter toegewezen, geen gids meer voor ons na de nyeka ervaring. Justin James werd onze vriend voor 3 dagen.

mulanje_highlands.jpg SSCN1314.jpg

In Mulanje wandelden we op dag 1 naar de Chisepo hut, langs groene naaldbossen over highlands en stijle berghellingen... het leek net Zwitserland of terug een herinnering aan Chile...

mulanje_special_trees.jpg

Onderweg kwamen we mannen tegen die houtbalken naar benedensleuren op hun blote voeten (!!), voor ocharme 80 kwatcha (halve euro) per balk ... 4 uur naar boven wandelen en 2 uur naar beneden rennen met 1 of 2 25kg balken op hun hoofd of schouders... afschuwelijk.. pure slavernij... zo zagen we weer dat er echt nog steeds wantoestanden bestaan vandaag de dag!

mulanje_houtdrager.jpg

Nachtje 1 gingen we in de Chisepo hut slapen, na een verkwikkende douche in het natuurlijke bad nabij de hut... zaaaaaaaalllllliiiiiiiiigggg even lekker naturistje spelen op de berg ... olialo

mulanje_wa.._jeroen.jpg

Dan kokerellen op de open haard in het hutje ... weer iddylisch!!

mulanje_lies_lees_hut.jpg

De zonsopgang wekte ons om 5u30 ... we zijn trouwens geen luie lamzakken hier op reis... we staan zoiezo elke dag op rond 6u en gaan slapen om 9u ;-) dat is straf eeehhhh ;-)

Liesbetje en Justin gingen de Sapitwa piek beklimmen... gene kaka... Jeroentje bleef veilig beneden want hij heeft sinds de Machu Pichu terugkerende last van zijn knietje ;-) trop is teveel ;-)
Na 3u klauteren en klimmen loodrecht omhoog met hier en daar vallen en opstaan, stonden Liesbet en Justin trots op de Sapitwa peak ;-) een prachtig uitzicht... het leek net boven de wolken! Terug naar beneden was helemaal gerellig, gelukkig dat ze een stevige broek aan had of haar poepke was blootgeschuurt geweest ;-)
Gelukkig dat Justin altijd nabij was om haar boven te krijgen ;-)

SSCN1316.jpg SSCN1319.jpg

Een halfuurke rust aan de hut, Jeroentje oppikken en hup verder naar de volgende hut ... voor Liesbet na 10u en voor Jeroen na 4u wandelen eindigden we de 2e dag bij de CCAP hut, een heel mooie sprookjesachtige berghut!

mulanje_sunset1.jpg

We waren meteen verkocht en besloten maar ineens 2 nachten te blijven... zo konden we nog een bezoek brengen aan de natuurlijke pool, een halfuurje van de hut, met uitzicht over Mulanje en omliggende dorpjes!

mulanje_je..liesbet.jpg mulanje_be.._pool_2.jpg mulanje_lies_justin.jpg mulanje_uitkijk.jpg

Malawi en dan vooral Mulanje heeft bij ons toch een gevoelige snaar geraakt, vooral de groene theevelden opweg naar Mulanje zijn prachtig! Het bergwandelen is hier ook schitterend... dus voor wie ooit Afrika wil verkennen en niet in de toeristenstroom van Kenya of Tanzania naar een dwaze Warthog wil gaan loeren, kan een prachtige trip maken in Malawi.. Afrika is immers veel meer dan wat beesten in een wildpark ;-)

Aan het haardvuur speelden we barbershop en Liesbet's vlechtjes werden professioneel gediscecteerd ;-) snif snif... gevolg: haarverlies allom... en dreads als eindresultaat...

Terug beneden na nog een prachtige 4e dag stappen, bedankten we Justin voor de bewezen diensten! Hij was echt een creme van een kerel! Dus als iemand ooit komt wandelen op de Mulanje, vraag naar Justin James!!

We bezorgden hem het bedrag gelijk aan een jaar schoolgeld (50 euro)... dus je kan je inbeelden hoe arm ze hier zijn als ze op een jaar geen 50 euro opzij kunnen leggen... Hij kon momenteel zijn schoolgeld niet betalen en had dus ook geen kans om gids te worden... want daar moet je een middelbare school diploma voor hebben... nu was hij dus gedoemd om porter te zijn... heel triest... hopelijk geraakt hij met ons steuntje wat hogerop!
Hij wees ons dan nog even de weg naar de fietstaxis... en op deze heerlijk ontspannende (voor ons dan toch) manier sjeesden we langs de theevelden richting onze 2e pizza in Mulanje ... wat een onvergetelijke ervaring... en dan bedoelen we Mulanje en de fietstaxi... en ook een beetje de pizza want die was zaaaaaaaaaaaalllliiiiiiiiggggg

SSCN1313.jpg SSCN1315.jpg

Mulanje heeft ons hart gestolen ;-)

Overmorgen weer de drukte en een dagje minibusjes in... god spaar ons ;-)

Mozambique here we come!

salutos amigos

Posted by joenstock 02:40 Archived in Malawi

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

leuk om zo snel alweer iets van jullie te horen. en jeroen, jij ook nog een heeeeeeeeeeeeeeele leuke verjaardag toegewenst. beter laat dan nooit zeker?
ik heb de indruk dat het al niet meer zo koud is in afrika. ik kan me nog jullie eerste mails herinneren.
toedeloe
lies de belder

by liezebies

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login