A Travellerspoint blog

''op de plage'' in Mozambique

-17 °C

Hola Hola

Kijkt u nog eventjes naar het vorige verslag voor wat fotootjes ;-)

We zien ondertussen bijna zo zwart als de mooie Mozambicanen hier... die vaak minder donker zijn dan de mensen die we ontmoetten in Zambia en Malawi... en dat natuurlijk door de Portugese 'invloed' ;-)

SSCN1391.jpg

Gisteren was het hier trouwens ''Independece Day'' - 7 september - the day they kicked the portugese ass ;-)
Geen grote feestelijkheden maar toch een feestdag.

De afgelopen week hebben we echt de 'hollander' in blankenberge gespeeld ;-) Languit op ons prive-strand geplakt en je geloofd het nooit... geslapen in de caravan ;-)))))

DSC_0040.jpg DSC_0027.jpg

...met 's ochtends zicht op bultrug walvissen die in de oceaan boven dobberen.

SSCN1392.jpg SSCN1394.jpg

...afgewisseld met een heel fijne duik in Tofo (bij Diversity)... onze eerste duik in zoutwater en in een oceaan... het was wel wennen voor de buoyance (drijfkracht) maar het dierenleven is hier heel wat boeiender dan in het meer in Malawi... je stapt regelrecht in een Cousteau documentaire of een programma op National Geographic.. we zagen stingrays, lion fish (kei giftig) en heel wat kleurijke visjes uit Finding Nemo ;-) behalve Nemo zelf want die was kwijt ;-)

Dan als kers op de taart... snorkeltrip op zoek naar de Whale Sharks!!! Deze prachtige / ongevaarlijke dieren van 4m tot 9m groot .... dobberen stilletjes onder het water oppervlak... vanals we er een konden spotten, stopte het bootje en mochten we snorkelen rond het grote dier!! Niet aanraken natuurlijke en niet te veel oog in oog zwemmen ... hihihi Liesbet had bijna een 'close encounter' de eerste keer we te water gingen... de haai kwam recht op haar af met open bek en Liesje spetterde zo snel mogelijk weg ;-)

Whale-Shark-01.jpg Whale-Shark-021.jpg

  • *these pictures were not taken by us!! They were found through google**

Dennis Adams, de uitbater van PENSAO PACHICA in Inhambane nodigde ons uit om naar zijn Campsite in Barra te gaan ;-) Prachtige omgeving .. geen enkele toerist ... heerlijk... net voor het seizoen... want in december is het hier een regelrechte plaag en overspoeling door Zuid-Afrikanen...

SSCN1395.jpg SSCN1393.jpg

Voor de geinteresseerden: Dennis organiseert voor wie het wenst een bustrip/connectie vanuit Johannesburg (Zuid-Afrika) door het Krugerpark naar Mozambique!! Interessant dachten we, maar momenteel niet ons plan!
Maar mensen die meer info willen sturen ons maar een mailtje!! Dankzij Dennis en zijn goeie vriend (hij noemde hem zelfs 'my wife' ;-) Brian hadden we 2 avonden een gigantische maaltijd... op zijn Zuid-Afrikaans ... hopen vis en daarna hopen vlees .... lekker lekker lekker!! We werden nogal verzorgd!

Maar aan alle goeie dingen maken we zelf een eind ;-) dus gisteren opnieuw een lift met een truck....

jeroentruck.jpg DSC_0113.jpg DSC_0089.jpg DSC_0088.jpg

.... naar de volgende strandplaats: Vilanculo ... dat in februari nog zwaar geteisterd werd door een cycloon... dus nu gaan we even ramptoerist en opbouwtoerist spelen ;-)

Mozambique is echt een ongekende parel... de kuststreek is paradijselijk.. het binnenland is minder te zien (heel erg uitgestrekt) ... de mensen zijn hier OPRECHT vriendelijk.. niet zoals in Malawi waar ze vaak vriendelijk waren om daarna geld te vragen ;-)
Mozambicanen lijken ook rijker van geest... meer geschoold... een rijker land... en dat ondanks alle oorlog die ze hebben moeten doorstaan... en Brian wist ons nog te vertellen dat het elk jaar verbeterd! De mensen willen verandering! Hier is initiatief... in tegenstelling tot Malawi waar ze gewoon wachten op de hulp van God ;-)
Het verschil van hutten... in Mozambique nemen ze de tijd om die mooi te versieren... in Malawi waren die eerder grijs en oninteressant....

We gaan nog wat bijbruinen op het strand! Toedeloe!!

Posted by joenstock 01:06 Archived in Mozambique

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Er gaat toch niks boven de plage van Sint Anneke!!Daar is ook een camping. Elke vrijdag verse bakharing in het Minerva-café .... Hier zitten ook wel giftige vissen in de Schelde, zeker weten! Alleen is het weer hier niet zo goed.

Groetjes uit Deurne. Roel.XXX

by Roel

aloH aloH,

kom maar vlug uit die verschroeiende zon want de eerste tekenen van een zonneslag zijn al merkbaar. “IndependeNce” day wordt op 18 April gevierd. Wikipedia dan maar even raadplegen over 7 september. Een heleboel natuurlijk maar ik denk dat “die feestdag” ofwel iets te maken heeft met het in 1957 laatste verhaal van JIP-EN-JANNEKE dat in het Nederlandse PAROOL verschijnt ofwel dat in 1822 BRAZLIE een onafhankelijk keizerrijk wordt. Dit was het gevolg van de invasie van het leger van Napoleon in Lissabon. Adieu Portugezen! Ik ben er nog niet helemaal uit maar ik zet mijn opzoekingen verder.
Groetjes Marc.

by m-a-r-c

....nog een aanvulling op het commentaar van "ROEL". Gelieve de reserveren voor uwe bakharing. Ze werken daar "STEEDS met dagverse producten" volgens de radiospot op "Antwepen 1". 't Zou spijtig zijn dat je de oversteek maakt en dat de "bakharing" juist op is.
Graag gedaan, Marc.

by m-a-r-c

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login