A Travellerspoint blog

Arusha - Tarangire NP - Ngorogoro Crater

Hello Hello!

Ondertussen zitten we al veilig in wel in de hoofdstad van Uganda, Kampala! Maar eerst nog eventjes een mooi verslagje over de mooie tijd in Arusha en beestjes spotten op safari.

Na onze neuzen vol frisse berglucht te hebben gezogen in Lusotho... we merken toch steeds dat we graag in de bergen tussen het groen zijn ;-) ... trokken we met een beetje tegenzin opnieuw naar de bewoonde stadswereld: Arusha.
Voor we vertrokken hadden we al voorgenomen om niet af te stappen in de busterminal van Arusha... om onszelf van de gekende lapzwans momenten te sparen... en dus namen we contact op met Robbert Daniels, de amerikaan die we in Malawi hadden ontmoet.

Robbert ontving ons met open armen en we kwamen met een goed gevoel aan in Arusha. Hij bracht ons naar het Masai Camp, een grote overland camping net buiten het centrum van Arusha. Veel budget opties zijn er immers niet en in de school (School of St-Jude) waar Robbert werkt was ook niet echt plaats. De school is een project opgestart door een australische dame die met de hulp van heel wat sponsors de “brightest of the poorest” kinderen uit de omliggende dorpjes –gratis- een opleiding geeft van hun 6 tot hun 18 ! Ondertussen zijn er al 850 leerlingen en dit aantal groeit elke week na een selectieproef!
Een mooi project maar als vrijwilligerswerk toch wat te groots...

Samen met Robbert planden we een erg goedkope maar oerdegelijke safari naar het Tarangire NP en naar de wereldbekende Ngorogoro Crater. Want in Tanzania zou je gek zijn om niet naar de dierenpracht tegaan kijken... De meeste mensen kiezen voor een 4 of 5 daagse, meestal: Serengeti – lake Manyara – Ngorogoro en Tarangire... maar voor ons waren 3 dagen ruim genoeg en achteraf bleek dat we meer dan waar voor ons geld kregen!
Samen met kok Simon en chauffeur Bryson trokken we er zaterdagochtend op uit... richting Tarangire NP, een minderbekend nationaal park dat vaak vergeten word in de schaduw van het grotere Serengeti... we zetten snel ons tentje op en wachten een uurtje op onze eerste lunch... we stonden perplex... Simon was een schitterende kok.. dus het buikgevoel zat al goed ;-))
Rond 14u de jeep in, dak open en hup naar het nationaal park Tarangire... spannend want het was Anneke’s en Robbert’s allereerste safari ervaring... oude rotten Lies en Joen hadden al wel een vermoeden wat er allemaal ging komen...
Tarangire blijkt prachtig... het duurde helemaal niet lang of we hadden al honderd zebra’s, gnoes, impala’s en massa’s olifanten gezien... Anneke werd al wat zenuwachtig want ze wilde ook we eens een giraf in het wild zien ;-))) en ja hoor.. achter een heuveltje kwam de lange nek tevoorschijn!! Schitterend... een safari brengt toch steeds een heel speciaal gevoel... en met de mogelijkheid om recht te staan in de jeep was het deze keer nog extra de moeite!
We laten de fotoos voor zich spreken:

tar_baobab.jpg tar_giraf_met_kalf.jpg tar_olifant.jpg tar_olifan..de_boom.jpg tar_olifant_met_baby.jpg tar_olifan..poepjes.jpg

++NONE OF THESE PICTURES CAN BE USED WITHOUT PERMISSION OF THE PHOTOGRAPHER: JEROEN PEYS++

Toen de avond begon te vallen reden we uit het park, in Tanzaniaanse parken zijn geen nightdrives meer toegelaten... de hemel kleurde helemaal sepia door de ondergaande zon en het opwaaiende stof! Ongeloofelijk...

tar_sepia_sunset.jpg tar_sepia_.._baobab.jpg

Simon kookte een schitterend avondmaal en toen we de dag evalueerden aan onze tent kregen we nog het bezoek van een echte masai... de traditioneel geklede lokale mensen met bijpassende pijl en boog.... die nu vaak werken als wachters voor campsites en prive-eigendommen.
Al grappend zei Robbert dat hij de masai 10000 tsh (tanzaniaanse shilling) zou geven, zo’n 10 dollar, als hij met zijn pijl een passerende toerist kon raken... zonder aarzelen nam de masai zijn boog klaar en trok hij de pijl aan... waren we er niet tussengekomen had er nu ergens een toerist met een pijl in zijn gat gelegen.... niet te geloven... die mannen zouden echt alles doen voor geld... ;-))))))) Die nacht vond de wachter het dan ook maar normaal dat hij de drinkbus van Robbert mocht meenemen ;-) Wat de volgende dag ook nog voor hilarische ... -“I didn’t do it.. it just found the bottle in my truck...”- tafferelen opleverden met een werkman op de camping ;-) tzijn toch sloebers!!!
Na een lekker ontbijt opnieuw het park in, de ‘permit’ geldt immers 24 uur en zodus kan je steeds een middag en een ochtend genieten van de diertjes!
De tweede rit bleek inderdaad genieten... we zagen niet alleen de zeldzame cheetah met nog veel zeldzamere 2 kleintjes... maar daarna nog 4 leeuwinnen met wel 8 kleine leeuwtjes!! De poezenpret kon niet op!
Een beetje stoffig maar heel voldaan reden we rond de middag uit het park en na de lunch, 2 uur de jeep weer in, naar de campsite op zo’n halfuur van de gate van de Ngorogoro Crater.

Maandagochtend vroeg ontbijt en vol verwachting naar Ngorogoro Crater... het was redelijk bewolkt dus na de 200 dollar autotax en 50 dollar per persoon lichter...
Al meteen stonden de vriendelijke verkopers aan de auto ;-0.. in hun traditionele sportschoenen!

ngoro_masai_verkoper.jpg ngoro_masai_sportshoe.jpg

...we reden door een dik pak mist over de rim van de crater... anderhalfuur later ( je krijgt maar 6 uur in de crater) stonden we op de bodem... het zonnetje kwam voorzichtig piepen en onmiddellijk zagen we 1 van ’s werelds natuurwonderen... groen gras, bergen rondom een helblauw meer met flamingo’s een stuk regenwoud...
De crater werd gevormd door de inslag van een meteoor... zo’n miljoen jaar geleden... en vormt nu een natuurlijke kooi van 12km op 15km waarin alle bekende safari beestjes rustig rondhangen... de big five (buffel,leeuw,neushoorn,cheetah,olifant) zijn er redelijk makkelijk te spotten... ze blijven immers bijna altijd in de crater... en alhoewel je er met 50 andere jeeps naar een neushoorn staat de gapen gaf het ons toch een onvergetelijke ervaring!!! Ongetwijfeld 1 van de mooiste ‘must see’ in Afrika.

ngoro_leeuw_en_jeep.jpg ngoro_limo_girls.jpg ngoro_birdline.jpg ngoro_carcas_vultures.jpg ngoro_zebr..et_meer.jpg ngoro_lion..he_wind.jpg

Er hing ook blijkbaar “love in the air” want zowel de zebra’s als de struisvogels en zelfs koning leeuw hadden wel zin in een romantisch onderonsje... en ze geneerden hun niet voor 50 jeeps vol nieuwsgierige toeristen ;-))))) Kijk ook eventjes op onze Youtube voor “Lion Luuuuuvvvvvvv” ;-)))

ngoro_lions_love.jpg ngoro_lion_orgasm.jpg

Na 4 uurtjes in de crater rond te bollen werd het spijtig genoeg alweer tijd om terug naar de gate te rijden...

masai_vrouw_dont_feed.jpg

...en onze weg terug naar Arusha! Helaas helaas.. mooie dierenverhalen duren niet lang ;-)))
In Arusha kampeerden we dan nog maar terug in het Masai Camp... ondanks de ene luidruchtige fuifnacht... en zoals voor de safari hadden we nog een paar culinaire uitstapjes in Arusha alvorens naar Kampala ( de hoofdstad van Uganda) te bussen (een lekkere 20 uur bus over Nairobi in Kenya).

We trokken met zijn drietjes nog naar Lake Duluti, een klein meer net buiten Arusha waar we een fantastische rondleiding kregen van de 'bosklapper' Kito... een jonge gast die super geinteresseerd is in natuurgidsen en dat dan ook met volle overtuiging wilde bewijzen! We zagen heel wat prachtige vogels en een gezellige picknick aan het meer! Een mooie rustgevende afsluiter van Arusha!

lake_duluti.jpg lake_duluti_trees.jpg masai_walking_lane.jpg

We namen afscheid van Robbert en aangekomen in Uganda werden we meteen opnieuw verwelkomd door het fantastische koppel Ingrid (nederlandse) en Koen (belg)... nog een oude kennis van Anneke uit Hoogstraten ;-) Ze laten ons zelfs kamperen in hun hof!!
Gisteren was het hier “belgische avond” en ongeloofelijk maar waar... de LEFFE en HOEGAARDEN vloeiden rijkelijk in Kampala! Met bijpassende belgische frieten en stoofvlees in rodenbachsaus ;-)
Kampala is een heel westerse stad... er wonen veel “expats” : blanken die in de zakenwereld en ngo wereld werken. We liepen “Pieter” tegen het lijf, hij was jaren de barman in cafe “de Scene” achter ons appartementje aan de Leopold de Waelstraat ;-) Wat is de wereld toch klein!!!!
We genieten hier met volle teugen van de gastvrijheid van Ingrid en Koen en we zoeken rond naar een plaats om vrijwilligerswerk te doen en om Uganda te verkennen!

Veel mensen vroegen ons al via mail of we naar de gorilla’s gaan kijken! De toeristenval in Uganda en Rwanda... maar we gaan het waarschijnlijk niet doen... 1 uurtje gorillakijken kost immers 500 dollar per persoon en dat vinden we dan toch weer een beetje te gek voor woorden... plus er is ook steeds de vraag of het wel goed is voor die dieren dat er groepen van 10 toeristen om de haverklap wat in hun territorium komen rondwandelen... we zullen naar de Chimpansees gaan kijken... ook lieve dieren en dat kost maar 35 dollar ;-)))))))

Na rondvraag weten we nu ook dat Rwanda op de meeste plaatsen veilig is en daarom gaan we misschien ook een weekje naar Rwanda om het geboorteland van onze beste vriend “Michael” (die van Katrien en Nore... het 1e metekindje van Liesbet die net 1 jaar oud geworden is) van naderbij te gaan bekijken!!

Papa’s en mama.. geen zorgen dus... we storten ons niet onbezonnen in een gek avontuur ;-))))) we vragen eerst alles na voor we ergens naartoe trekken! De Congo gaan we niet naartoe hoor ;-))

Mooi Mooi nog 2 maanden genieten ;-) en dan terug de realiteit in... zonder werk wel te verstaan maar met een hele boterham herinneringen!

Dikke kussen iedereen en trek die sjaal almaar wat vaster in den belgique... wij zullen hier wel zweten ;-))) dada

Posted by joenstock 02:51 Archived in Tanzania

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Hey Liesbet... uw prachtige kaartje was gisteren aangekomen op't werk en siert nu de koffiekamer !

by Ian R

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login