A Travellerspoint blog

Punta Arenas

semi-overcast 14 °C
View from A to Z on joenstock's travel map.


De 12 uur durende busrit van Ushuaïa tot Punta Arenas, doorheen het prachtige steppelandschap tussen Argentinië en CHile en een winderige overzet,

SSCN6812.jpg SSCN6813.jpg

kwamen we in redelijk goeie vorm aan in Punta Arenas. Aan de grens werden we nog streng gecontroleerd op het invoeren van fruit of levende dieren of ander moois, maar geen zorg, wij smokkelden niets mee.... alleen koekjes waar de controleur wel zin in had en een zak maté van Jeroen.
Punta Arenas: onze eerste stop in Chile, een klein dorpje aan de kust, niet veel te beleven. We bezochten het indrukwekkende Cementerio ...

SSCN6831.jpg SSCN6832.jpg

Zoals je kan zien heeft iedereen er bijna zijn eigen tempel, naargelang de rang en stand. Daarna bezochten we nog een klein museum en onderweg nog even Magelaans voet gekust voor een beetje geluk op onze trektocht door Torres del Paine.
SSCN6833.jpg

Die middag maakten we ons klaar voor de busrit naar Puerto Natales, de toegangspoort voor Torres del Paine waar we een 4 daagste trektocht gaan doen met de tent. 's Avonds nog heerlijke tienpootkrab gegeten om de batterijen helemaal op te laden!
De komende vijf dagen geen internet dus...
dus duimen jullie allemaal mee voor goei weer op onze trektocht want vandaag is het gene vette!

hasta luego

Posted by joenstock 06:48 Archived in Chile

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

HeOLAba, Liesbet en Jeroen,
ik ben een beetje aan het knoeien met mijn "Comments-systeem" waar ik foto's kan mee doorzenden. Mijn "zoontje" zijn examens zijn gedaan dus zal het wel vlug op punt staan. Tegen dat je terug bent van de trektocht zal het wel OK zijn. Trouwens als ik jullie verslagjes lees lijkt het er meer en meer op dat je een gastronomische reis aan het doen bent. Of ben je reserve aan het opdoen voor de barre tijden die er kunnen aankomen. Ik veronderstel van niet daar Liesbet op de foto nog geen bolle wangetjes vertoond.
En wij hier ondertussen maar petatten met worst eten.
Groetjes, Marc

by m-a-r-c

Waw, zelfs ginder hebben ze een Père Lachaise.
Zijn die glazen nissen enkel om een offer ofzo na te laten of rusten de mensen daadwerkelijk boven gronds ?

by Ian R

amai, jullie gaan er nogal een gat vandoor! wat een energie! geniet van jullie trektocht en kruip in de tent maar lekker dicht bij elkaar, kwestie van goed te verwarmen eh!!
kijk al uit naar jullie volgend verslagje,
groetjes Nicky

by baxie

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login