A Travellerspoint blog

Parque Nacional los Glaciares

Ola Chicas y chicos, terug in Argentinië aangekomen. Een nieuw berichtje dit keer vanuit El Calafate, de toegangspoort tot het ´Parque Nacional los Glaciares´oftwel het ´gletsjer-paradijs´.
SSCN7198.jpg SSCN7200.jpg SSCN7199.jpg
We verbleven hier 2 dagen, dag 1 bezochten we per boot ´todos glaciares´= 4 prachtige gletsjers aan meren.

Dag 2 gingen we naar dé gletsjer to be: Perito Moreno, één van de weinige gletsjers in de wereld die nog beweegt. Een 60m hoge wand van ijs, waarvan om de 10 min reuze blokken ijs naar beneden vallen, al wandelend naar boven hoor je gerommel en gedonder, als je het dan uiteindelijk echt ziet is het ´overdonderend´.
SSCN7274.jpg SSCN7276.jpgSSCN7277.jpg

Momenteel zijn we alweer doorgereisd met de bus naar El Chalten (de rokende berg), een mini-gehuchtje met maar 1700 inwoners, gelegen aan de impressionante berg FITZ ROY. We hebben ondertussen een eigen tentje gekocht... zo zijn we wat meer op onszelf, want de dorms in de jeugdherbergen beginnen tegen te steken als je met snurkende everzwijnen op de kamer ligt!
SSCN7273.jpg

Posted by joenstock 10:49 Archived in Argentina

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Hey J en L,

goed nieuws vanuit Belgique: het is hier 30 graden, naast warm en koud water stroomt er nu ook Leffe door de kraan, de regering heeft beslist dat alle mooie vrouwen voortaan topless moeten rondlopen en bij de apotheker kan je gratis pillen afhalen die je zo omtoveren in een of andere Italiaanse voetballer!

Ok, dit is misschien niet waar, maar nu weten jullie ten minste hoe het is om jaloers op óns te zijn.

Keep up the posts! Leuk om te lezen en geniet er vooral van. Groeten vanuit Antwerpen, Ian

by iswerts

He daar, alles goed daar,hier ook alles ok.Heb gelezen dat jullie nu geweldige wandelaars zijn, dus een tochtje naar Lommel is voor jullie maar een scheet in een fleske.Dus zou ik zeggen kom morgen gerust langs voor een stuk taart en een lekker duveltje.Onze Dries gaat zijn tantie en oomke toch missen,ik zal ne foto van jullie erbij zetten dat is toch ook al iets.Genieten jullie maar lekker verder wij sturen wel een mooie foto door .Vele groetjes en een dikke knuffel van ons Sabine,Rob en Dries.

by Ro-Sa

Hali Halo, ik heb gisteren onze frigo ontdooid en de brokken ijs die daar vanaf kunnen de vergelijking met jullie gletcherkes wel aan! Pfff!Amateurs.
Hier bij ons alles in orde. Maak uw borst maar al nat tegen als je terug bent Jeroen, Sister Luke zit met grootse plannen.

Groetjes, Roel, Kitty, Lore en Bent

Wanneer kwamen jullie nu weer terug???

by Roel

HeOLAba Liesbet & Jeroen, ik ben gefascineerd door die 2000 karakters die je in het “COMMENT” kadertje mag typen. Ik probeer het!
Ik lees dat je naar de berg FITZ ROY hebt bezocht. Om te weten waar die naam vandaan komt heb ik de “Wikipedia” van het schab gehaald en lees:
Robert FitzRoy (Ampton Hall, 5 juli 1805 - Upper Norwood, 30 april 1865) was een Britse marine-officier, hydrograaf en meteoroloog, onder meer bekend als gezagvoerder op de expeditie rond de wereld van de HMS Beagle. Ook was hij een van de eerste uitbrengers van weersverwachtingen.
FitzRoy kwam in dienst van de Britse marine in 1819, en in 1824 kreeg hij een belangrijke opdracht aan boord van de Beagle, die onder leiding van Pringle Stokes hydrografisch onderzoek deed langs de kust van Zuid-Amerika. Stokes pleegde zelfmoord, en in 1828 kreeg FitzRoy het bevel over het schip. In 1830 keerde hij terug naar Londen.
In 1831 vertrok FitzRoy opnieuw met de Beagle om de onderzoekingen voort te zetten. Als naturalist was de jonge Charles Darwin aangetrokken. Tussen 1832 en 1835 werden de kusten van Argentinië, Chili en de Falklandeilanden nauwkeurig onderzocht. Hierna stak FitzRoy over naar de Galápagoseilanden, die hij ook aan een hydrografisch onderzoek onderwierp. Via Tahiti, Nieuw-Zeeland, Port Jackson, Tasmanië, West-Australië en de Cocoseilanden werd uiteindelijk in 1836 een circumnavigatie voltooid.
FitzRoy werd in 1841 tot parlementslid voor Durham gekozen, en tussen 1843 en 1845 was hij gouverneur-generaal van Nieuw-Zeeland, maar vanwege zijn Maori-vriendelijke politiek niet populair bij de kolonisten.
In 1855 werd FitzRoy als hoofd van de nieuwe afdeling meteorologie aangesteld bij het Board of Trade. Hij liet op diverse plaatsen weerstations oprichten, en met behulp van de gegevens die deze verstrekten produceerde hij wat van de eerste weerkaarten, weersvoorspellingen en stormwaarschuwingen. De onnauwkeurigheid van zijn voorspellingen bracht hem echter vanuit vele plaatsen kritiek. GELUKT!

by m-a-r-c

Wow... en ik die dacht dat een gletsjertocht in Zwitserland een prestatie was...
Echt indrukwekkend. Bij Zuid Amerika dacht ik eigenlijk alleen aan cocktails, mooie signorita's, hangmatten en sigaren... maar dit is zoveel meer.

by Ian R

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Login